Nej till våld och ja till flaggor!

Publicerad 06 april 2005

Så kan man sammanfatta premiärbudskapet från supportrarna.

Det hela börjar med Malmös största manifestation mot våld på möllevångstorget och skall sluta med Malmös största flagghav på Malmö Stadion

MFF-are utan våld
”Ända sedan mitten av januari har det planerats en större manifestation under namnet ”PREMIÄRFEST – MFF:ARE UTAN VÅLD”. Ett ämne som känns mer aktuellt nu än någonsin.

Tillsammans med MT 96, Supras Malmö, Malmø Ultras, Siempres, Inferno Malmö och Skyblue.se anordnar MFF Support en premiärfest som verkligen markerar att det är dags att ta avstånd ifrån fotbollsvåldet. På initiativ av Per Solér och Ola Solér (båda MT96 och MFF Support) har alla grupperingar enats för att visa att supporterkulturen INTE ACCEPTERAR VÅLD. Oavsett grupperingarnas olika åsikter om hur läktarkulturen bör vara och ska utvecklas, så står vi tillsammans enade i denna fråga. Vi accepterar under inga omständligheter våldshandlingar i MFF:s namn eller färger. Syftet med evenemanget är att visa de goda krafterna i Malmös supporterkultur samt att visa att vi MFF-supportrar kan ha kul tillsammans.

Manifestationen kommer äga rum på premiärdagen den 10:e april från klockan 11:00 på Möllevångstorget.
Lokala artister, främst med MFF-anknytning, kommer att uppträda på två olika scener fram till klockan 13.15 då vi alla avgår i en organiserad marsch till Stadion.

Denna fråga har ALLA människor en ståndpunkt i – antingen är man för eller emot. Visa vilken sida DU står på! Stödjer du de goda krafterna så ÄR du på Möllevångstorget kl 11:00 den 10:e! Alla har vi ett gemensamt ansvar och intresse av att våldet i samband med MFF upphör.

Verkligen ALLA till Möllan!”

Källa: mffsupport.com

10 april är FLAGGDAG
Precis som i fjol uppmanar supportrarna alla malmöbor att ta med en flagga till premiären. I år skall det böljande himmelsblå flagghavet bli vackrare än någonsin. Malmö FF drar sitt strå till stacken genom att sänka priset på ordinarie flaggor till 100:-. Runt arenan kommer MFF Support att sälja specialtillverkade premiärflaggor för endast 30:-. Det finns alltså ingenting att skylla på. Alla skall ha en flagga i handen på Söndag.

Välkomna!