Nedräkningen till den nya bortatröjan har börjat

Publicerad 04 maj 2014

I höstas utannonserade vi en tävling där vi lät våra supportrar designa MFFs nästa bortaställ. Reaktionen var massiv och av drygt 300 bidrag som skickades in valdes ett ut. Väntan och frågorna om den nya tröjan har varit många och nu börjar nedräkningen fram till fredag klockan 09.00 då bortatröjan, som går under namnet ”Stjärnklar”, kommer att presenteras.

– Jag tycker det är fantastiskt att Malmö FF skapade denna tävlingen, det finns så mycket drivkraft kring denna föreningen och det vore fel att inte utnyttja det. Det blir en kul dialog med supportrarna. För mig var det självklart att ställa upp i designtävlingen och jag kastade mig direkt in i det. Min första tanke var att tröjan skulle vara väldigt simpel och stilren, men att den ändå skulle säga ”MFF”, säger William Ferngard som är vinnaren och personen bakom tröjans design.

– Jag blev lite chockad när Malmö FF berättade att jag vunnit. Efter hand växte det hela och jag började känna, och känner nu, en extrem stolthet. Malmö FF kommer att spela i en tröja som jag designat, det är väldigt häftigt, säger William.

William Ferngard har följt Malmö FF aktivt i snart 16 år och återfinns på Swedbank Stadions ståplats. Till vardags jobbar han som designer för digitala medier, något som gjorde att han inte bara ville designa tröjan – han ville även hjälpa MFF marknadsföra den.

Bara en dag efter att Malmö FF berättat för William att han vunnit kontaktade han MFF och berättade att han ville göra en lanseringssida för tröjan.

– Eftersom jag jobbar med digitalmarknadsföring fick jag ganska snabbt idén om att man kunde göra detta lite större, både från min och tröjans sida. Jag vill kunna bidra till klubben på mitt vis. Jag har personligen inte pengarna att gå in och sponsra klubben så då tänkte jag att detta kunde bli mitt bidrag, berättar William Ferngard.

Nu börjar nedräkningen fram till fredag klockan 10.00 då tröjan och designen kommer att presenteras.

Nästa måndag (12 maj) klockan 10.00 kommer den sedan att gå till försäljning i MFF Shopen, MFF Shopens webshop, Intersport Södergatan, Intersport Mobilia samt Intersport Emporia.

Följ nedräkningen här