Motståndarna – Djurgårdens IF

Publicerad 24 april 2010

Dags för hemmamatch mot Djurgården och Tobias Christoffersson har hittat två spelare som ser fram mot den matchen lite extra. Släktträffen mellan systersonen och morbror – Durmaz vs Touma.

Systersonen om morbror

– Sharbel är en av Allsvenskans bästa

Hur blir det att möta morbror Sharbel på plan, i match, tror du?

– Det kommer att bli oerhört kul! Vi kommer nog att byta några ord som bara vi förstår och skratta, men annars tror jag inte man tänker på att vi är släkt så mycket på plan. Jag hoppas vi kommer att ha många dueller – jag ska jobba hem lite extra för
att möta honom mer!

Vågar du tunnla Sharbel om du får läge?

– Absolut! Två gånger om det går!

Vad har Sharbel betytt för dig som fotbollsspelare?

– Han har betytt väldigt, väldigt mycket för mig. Jag har följt hans karriär sedan han spelade i Djurgården förra gången, och han har lärt mig mycket. På plan har han bland annat lärt mig hur man accelererar mot motståndaren och petar förbi bollen, och så en liten skottfint.

Ni spelar båda vänsterytter. Likheter och skillnader i spelstil?

– Den största skillnaden är ju att jag är vänsterfotad och Sharbel högerfotad, även om han är väldigt bra med vänstern också. Vi vill båda utmana mycket, han gör det mer genom att vara snabb och explosiv, jag mer med min teknik. Jag kör fler överstegsfinter, han fler kroppsfinter.

Vad är du bättre på än Sharbel?

– Jag är bättre på lite mer vågade finter och dribblingar.

Sharbels styrka som fotbollsspelare?

– Han är oerhört explosiv i rycket förbi en motståndare, och han har en enormt bra högerfot. Sharbel är en av Allsvenskans bästa spelare.

Stark sida hos Jimmy som människa?

– Han är riktigt snäll som person, en underbar människa.

Morbror om systersonen:

– Jimmy kan gå hur långt som helst

Hur blir det att möta din systerson Jimmy på plan?

– Svårt att säga hur det blir. Det ska bli kul, förstås, men samtidigt – på plan är det allvar, då får man vara professionell. Så, det blir speciellt. Jag får säga till Jimmy att vi båda stannar uppe offensivt så mycket som möjligt så vi slipper mötas! Det kan ju hända att han tunnlar mig…

Vågar han det?

– Ja, det måste han våga – annars kommer jag att skälla på honom!

Du är tio år äldre än Jimmy och har varit professionell fotbollsspelare lika länge. Vilka råd har du gett du honom?

– På fotbollsplanen har han fixat det mesta själv, jag har mer gett honom generella råd om hur det är att vara fotbollsspelare. Att man alltid ska vara engagerad, hur mycket som ska stämma för att man ska gå långt, och hur viktigt det är att förbereda sig på rätt sätt. Ta hand om kroppen, att äta rätt. 

Ni spelar båda vänster-forward. Likheter och skillnader i spelstil?

– Vi har båda fin teknik, slår båda bra inlägg och har bra speluppfattning. Sedan är jag nog mer en djupledslöpare än Jimmy; jag älskar att springa i djupet och sen få bollen. Och så kan jag skjuta med båda fötterna!

Vad är du bättre på än Jimmy?

– Skotten. Där måste jag säga att jag är lite giftigare. Något måste jag ju vara bättre på! Jimmy har också ett jättebra skott, men han har inte utnyttjat det tillräckligt tycker jag – han borde se till att hamna i situationer där han får skottläge oftare.

Jimmys styrka som fotbollsspelare?

– Bra teknik och bollbehandling. Jimmy har jättestor potential, han kan gå hur långt som helst som fotbollsspelare. Jag hoppas Malmö utnyttjar hans offensiva kvaliteter rätt.

Stark sida hos Jimmy som människa?

– Jimmy är ambitiös och professionell, samtidigt en ganska lugn och cool kille. En mycket fin människa, vi står varann nära.

 

Tobias Christoffersson

Denna text publiceras i matchprogrammet – Avspark – som distribueras till sydsvenskans prenumeranter lördagen den 24 april samt säljs runt Swedbank Stadion på måndag.
 
Ladda ner Avspark här(8 MB)