Mot mörkaste Småland

Publicerad 25 juni 2002

…bär det av på onsdag för åttondelsfinal i Svenska Cupen mot Myresjö IF. Tom Prahl har tagit ut startelvan till första tävlingsmatchen på sex veckor.

Och den ser ut så här:

Lee Baxter – Matias Concha, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Mikael Roth – Andreas Yngvesson, Peter Sörensen, Hasse Mattisson, Erik Johansson – Peter Ijeh, Niklas Skoog.

Ersättare: Driss El Asmar, Billy Berntsson, Jörgen Ohlsson, Joseph Elanga, Mats Lilienberg.

– Vi startar med ett mycket offensivt mittfält, och går ut för att göra processen kort. Det är viktigt att vi kommer in i matchen bra och helst får ett tidigt mål så vi får ner dem på knä, säger Tom Prahl, med den misslyckade matchen mot Friska Viljor ännu i färskt minne.

Liksom Friska Viljor är Myresjö IF ett div II-lag, för närvarande på sjätte plats i Östra Götalands-serien, och risken för underskattning skall aldrig… underskattas.

– Förutom att ett avancemang till kvartsfinal i cupen ligger i potten, är matchen viktig för oss för att hitta tillbaka till vår fina vårform. Efter förluster i de två senaste matcherna mot Crystal Palace och HIF, och därtill fem insläppta mål, vill vi bygga på vårt självförtroende.

Läget i laget då? Jörgen Ohlsson spelade 60 minuter i gåragens B-lagsmatch och kommer troligtvis in under matchen, där annars Peter Sörensen tagit plats under Jörgens bortavaro.
– Peter har gjort två bra matcher och har spelat sig till platsen, samtidigt som Brian Steen Nielsen vilar, men han är aktuell mot Odense på lördag.

Vilken är Brians status i nuläget?
– Brian är en spelare som ingår i vår trupp, och är med på alla träningar. Sedan kan saker och ting ändras, säger Tom Prahl och formulerar sitt perspektiv som tränare.

Backlinjen är intakt sedan i våras, vilket inte innebär att till exempel ”duellen” mellan Mete och Jussi är avgjord. Den senare och Jeppe Vestergaard är ju ännu inte spelklara, det blir de äntligen 1 juli.

Morgondagens match spelas på Myrvalla IP med avspark 19.00.

/Tobias Christoffersson