Missa inte avtäckningen – Kom i tid!

Publicerad 27 augusti 2012

Idag avtäcks bysten av Eric Persson på sin nya plats på hedersläktaren. Det hela sker ca 18.45 och visas på storbildsskärmen. Så kom i god tid för att inte missa den historiska händelsen. Även idag kör vi ”Öppen-stadion”-konceptet så skulle köerna vara långa vid en ingång så går det bra att välja en annan.

Den 13 december 1975 avtäcktes en byst av Eric Persson utanför Malmö Stadion som ett tack för hans insatser för Malmö FF under nästan 50 år. Eric var själv på plats vid händelsen där bland annat den då nytillträdde MFF-ordföranden Hans Cavalli-Björkman höll tal.

Efter Erics bortgång 1984 har bysten levt vidare som en symbol, inte bara för en stor ledare inom Malmö FF och svensk fotboll, utan även som en symbol för Malmö FF:s hunger efter framgångar, ständig utveckling och sunda värdegrunder.

I och med invigningen av Swedbank Stadion 2009 har det känts som om bysten hamnat väldigt ”offside” och därför ar det glädjande att Eric Perssons byst nu åter hamnar i händelsernas centrum. En del av Malmö FF:s själ kommer nu åter att finnas på plats för att inspirera nya generationer till stordåd.

Idag avtäcks bysten innan avspark så kom i tid.