Miljan Mutavdzic´ klar för MFF.

Publicerad 08 mars 2009

Den serbiske landslagsmannen Miljan Mutavdzic´ från FK Javor är klar för MFF. Klubbarna kom överens tidigare i veckan, igår undersöktes han av MFF:s läkare Per Herbertsson, och nu är man även överens med spelaren. Miljan får nummer 16 på ryggen och kontraktet löper över 4 år.

Mutavdzic´ ansluter omedelbart till truppen som idag åker på träningsläger till Marbella, Spanien.

Några kommentarer:

– Vi är mycket glada över att kunnat knyta Mutavdzic´ till oss. Han är en mittfältare med både offensiva och defensiva spetskvaliteter, säger MFF:s tränare Roland Nilsson.

– Det är en spelare vi följt sedan i höstas både i match och träning. Han är nybliven landslagsman och ser mycket fram emot att komma till Malmö. Lite extra kittlade nog Swedbank Stadion där Serbien kommer spela i sommarens U-21 EM, berättar Sportchefen Hasse Borg.

– MFF har varit mycket professionella i sina kontakter med mig och jag är verkligen glad över att få den här chansen, säger Miljan Mutavdzic´.

– Man kan tycka att vi väntat för länge med värvningarna i år, men det finns en orsak. Under sommaren lider vi av att de andra länderna kan värva från oss när vårt fönster är stängt. Nu är situationen den omvända, och det måste vi utnyttja. En sådan här affär hade troligtvis varit långt svårare att ro iland i januari, förklarar VD Pelle Svensson.

Spelarfakta
Namn: Miljan Mutavdzic´
Född: 3 februari 1986, 23 år
Längd: 191 cm
Vikt: 80 kg
Kommer senast från FK Javor i Serbiens högstaliga.
76 matcher, 15 mål.
2 A-landskamper (Mot Polen och Ukraina)