Miiko Albornoz är uttagen till VM

Publicerad 02 juni 2014

Efter hemmamatchen mot Halmstads BK den 12 maj åkte Miiko Albornoz iväg till det Chilenska landslagets träningsläger med siktet inställt på att slå sig in landets VM-trupp. Igår kom beskedet att Albornoz kommit med i den trupp som reser till VM i Brasilien och den 13 juni spelar de sin första match mot Australien i Cuiabá.

– Det är helt otroligt! Jag blev rörd när jag fick beskedet, det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har ett starkt lag och jag tror att vi kan komma långt i turneringen, säger Miiko Albornoz.

– Vi är naturligtvis väldigt glada för Miikos skull. Han har kämpat otroligt hårt för detta och han har haft en väldigt fin utveckling sen han kom till Malmö FF, säger MFFs sportchef, Daniel Andersson och fortsätter:

– Vi känner en stolthet över att ha en MFF-spelare i VM, inte minst nu när Sverige inte är med. Nu får vi istället hålla ett extra öga på Chile och hoppas att det går bra för laget och Miiko.

Chile spelar i grupp B tillsammans med Australien, Spanien samt Holland och spelar som sagt sin första match den 13:onde juni mot Australien på Arena Pantanal i Cuiabá.

Malmö FF önskar Miiko Albornoz ett stort lycka till!