MFFtv: Premiär för ”En studio i blått”

Publicerad 05 januari 2010

Idag har MFFtv-programmet ”En studio i blått” premiär på mff.se. Ett program skapat av fotbollsälskare för fotbollsälskare.

Med i avsnitt 1 är Agon Mehmeti och det pratas huvudsakligen om säsongen 2009, ledigheten och försäsongen 2010.

Hemsidan fick några ord med programledaren, tillika upphovsmakaren till programmet, Andreas Georgson:

Vad är En studio i blått för slags program?
Det är ett MFFtv-program där två himmelsblå själar tillsammans med en gäst vänder och vrider på aktuella frågor från klubbens och framförallt a-lagets vardag. Det kan handla om allt från att analysera en av a-lagets hörnvarianter till upplägget på försäsongen eller ungdomslagens framfart. Med andra ord ett ganska nördigt fotbollssnack som publiceras på mff.se. 

Var kommer idén ifrån?
Idén för ett studioprogram där man snackar och analyserar MFF har smygit fram under det senaste året. Jag är själv ett stort fan av Svenskafans Euro talk och får väl erkänna att lite inspiration hämtats därifrån. Jag tror det finns många himmelsblå fotbollsälskare som kommer tycka det är ett kul tillskott i rapporteringen från Malmö FF.

Vem är med i programmet?
Programledare är jag själv. Jag jobbar på MFF och har tidigare varit tränare på MFFs fotbollsakademi och utöver det är jag spelande tränare i GIF Nike i division 2. Med andra ord en riktig fotbollsnörd. Som ständig gäst och husexpert har jag Anders Andersson (305 a-matcher i MFF och idag verksam i MFF Ungdom via Fotbollsnätverket) vid min sida. Till varje avsnitt kommer vi även att bjuda in en intressant gäst, oftast en spelare eller ledare från MFFs a-trupp. Bakom spakarna i mixerrummet sitter ytterligare en riktig MFFare nämligen Nils Byrfors, känd från Himmelrikets Fan-tv och nu senast från SVT-produktionen ”I Zlatans fotspår” och försäkrar att det blir kvalitet (åtminstone på produktionen).

Hur gick det att spela in premiäravsnittet?
Det gick helt ok. Detta historiska första avsnitt var egentligen tänkt att vara lite av en provkörning men resultatet kändes tillräckligt bra för att alla MFFare ska få chans att ta del av det. Hoppas ni gillar det!

En studio i blått kommer att återkomma på mff.se med jämna mellanrum under säsongen. Har du några synpunkter på programmet går det bra att maila dem till webmaster@mff.se