MFF:s ungdomsverksamhet rankas högst i Sverige

Publicerad 05 mars 2019 i Nyheter

Resultatet från Tipselits årliga certifiering av de svenska klubbarnas ungdomsverksamhet har kommit. Malmö FF går kraftigt framåt och rankas med god marginal som bäst i Sverige.

Tipselits certifiering görs för att hjälpa svenska fotbollsklubbar att utveckla ungdomsverksamheten. Man bedömer allt från utbildningsnivå på tränare och producerade spelare till värdegrundsutbildning och skolsamarbete.

För att få maximala fem stjärnor krävs 2500 poäng och i årets certifiering landar MFF på hela 5321 poäng. Det är bäst i Sverige.

– Det är resultatet av vår långsiktighet. Vi har satsat på utveckling snarare än kortsiktiga segrar, vilket bland annat innebär att vi utsätter oss för fler utmanande situationer i matcher. Till exempel spelar vi aldrig ut bollen till inkast. Vi ska spela oss ur situationen, säger Per Ågren, sportchef ungdom i Malmö FF.

MFF går om IF Brommapojkarna i rankingen tack vare en ökning med 1357 poäng jämfört med fjolåret. Den stora ökningen beror till största del på de poäng man får när klubbens egenproducerade spelare deltar i spel på elitnivå i olika tävlingar världen över.

En viktig framgångsfaktor i arbetet med MFF:s ungdomar är att ha duktiga, hårt arbetande tränare i verksamheten.

– Vi är lyckligt lottade över att ha många välutbildade och engagerade tränare. De ska ha mycket cred för det här, säger Per Ågren.

Med lärdomar från årets certifiering ska nu utvecklingen drivas vidare för att se till att Malmö FF fortsätter att vara ledande i Sverige.

– Vi är aldrig nöjda, utan letar alltid efter sätt att förbättra vår miljö. Vi slår oss aldrig till ro, säger Per Ågren.

huvudpartners

officiella partners