MFF:s ungdomsverksamhet rankad i topp

Publicerad 09 mars 2017 i Nyheter

Tipselits årliga certifiering av svenska fotbollsföreningars ungdomsverksamhet är nu släppt. Malmö FF är återigen klassade som en femstjärning akademi och nu dessutom rankade som nummer ett i Sverige.

Certifieringen är ingen tävling, utan syftar till att få klubbarna att förbättra och utveckla ungdomsverksamheten genom bland annat dokumentation, organisation och tydliga mål. Men att MFF rankas i topp betyder ändå en hel del, menar MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist.

– Det är ett kvitto på att det vi gör är rätt. När vi får högt betyg i certifieringen ger det oss en trygghet hålla fast vid den plan vi har, säger han.

Mats Engqvist berättar att certifieringen också är nyttig för föreningens utveckling, precis som den är tänkt att vara.

– Vi har utformat och strukturerat vår verksamhet så att vi täcker in vissa delar som vi kanske hade missat annars. Men sen är det andra saker som inte syns i certifieringen, till exempel hur vi utvecklar vår spelmodell. Möjligen kan det synas genom att vi får upp ännu bättre spelare som spelar på ännu högre nivå i framtiden.

För att ligga kvar i topp krävs det ett fortsatt hårt jobb från spelarna och ledarna i MFF:s ungdomsverksamhet. Men vissa utvecklingsområden behöver vi extern hjälp med för att kunna förverkliga.

– Den stora potentialen är att få bättre träningsförutsättningar. Vi har en vision om att vara ledande i Norden men om vi jämför med vissa andra stora klubbar i vårt närområde ligger vi efter på tillgången till planer. Föreningen jobbar med det och vi hoppas på större förståelse hos kommunen för våra behov som elitklubb.

Se certifieringen här

huvudpartners

officiella partners