MFF:s unga nyanlända spelade mot TFF

Publicerad 05 juni 2017 i Nyheter

Varje vecka ges unga nyanlända möjlighet att spela fotboll tillsammans under ledning av Malmö FF. I söndags bjöds MFF:s lag med nyanlända in till TFF-dagen för en match mot Trelleborgs FF:s motsvarighet.

Det var TFF:aren Kristian Haynes som tog initiativet att bjuda in MFF:s lag till söndagens match. Det slutade med klar seger för TFF men MFF spelade upp sig i andra halvlek även om motståndarna för dagen var snäppet vassare. Trots resultatet var alla överens om att dagen var lyckad.

– Träningarna är väldigt uppskattade men det har funnits önskemål om att spela fler matcher så det var en rolig dag även om resultatet inte gick vår väg, säger MFF:s tränare Filip Ahlström.

I snart två år har MFF arrangerat träningar för ungdomar som är nya i Malmö och i Sverige. Fotboll för unga nyanlända är en del av MFF:s samhällsengagemang och en grupp på drygt 20 nyanlända ungdomar tränar fotboll en gång i veckan i MFF:s regi.

– Det här är ett första steg in i föreningslivet för de nyanlända ungdomarna. Förhoppningen är att det här ska hjälpa dem in vidare i föreningslivet och i förlängningen integreras i samhället, säger Ivo Konjevod, tränare MFF.

Några av ungdomarna har redan bjudits in av olika klubbar i Malmö – både fotbollsföreningar och föreningar inom andra idrotter har hört av sig.

– Idrotten är ett väldigt bra verktyg för integration. På våra träningar pratar vi bara svenska exempelvis och på så vis lär de sig språket lättare samtidigt som de får ett socialt sammanhang, säger Ivo Konjevod.

huvudpartners

officiella partners