MFFs U19 vann Ligacupen

Publicerad 04 juni 2014

Malmö FFs U19 stod för en enorm laginsats när laget igår vann finalen i Ligacupen. I halvtid stod det 3-0 till hemmalaget BK Häcken men MFF lyckades kvittera till 3-3 och efter full tid stod det 4-4 vilket tvingade matchen till förlängning där Zia Sakirovski avgjorde och MFF vann därmed Ligacupen för andra året i rad.

– Matchen börjar väldigt jämnt de första tio minuterna. Vi får ett mål bortdömt för offside och sen tar BK Häcken över mer och det är inte orättvist att de har 3-0 efter den första halvleken, berättar MFFs tränare Tore Cervin.

Cervin berättar att MFF inte kände sig nedslagna när de gick in i halvtidsvilan – tvärtom.

– Normalt sätt borde laget sett uppgivna ut, men det gjorde de inte. Tillsammans med mitt och Palles (Anders Palmér) snack trodde laget att de kunde vända. Vi förklarade att om Häcken kunde göra tre mål så kunde vi också göra tre och då svarade spelarna direkt att de skulle göra fyra, berättar Cervin.

Ledarna beordrade spelarna att ligga närmre Häcken-spelarna och våga spela tuffare i närkampsspelet.

Den andra halvleken inledde med ett mer aggressivt MFF som kom till fina målchanser och hade bland annat ett skott i stolpen innan Jacob Palander i den 66:e minuten fick in 3-1. Detta följdes av fyra fina minuter där Denniz Hümmet med sina två mål såg till att kvittera till 3-3.

Erdal Rakip gjorde även 3-4 innan BK Häcken kvitterade till 4-4 på straff i den 87:e minuten vilket tvingade matchen till förlängning.

– I den korta pausen hade spelarna en fantastisk inställning där alla var inställda på att vinna och få pokalen till Malmö. Grabbarna hade enorma vinnarskallar, säger Cervin.

Malmö FF tog tag i spelet direkt men lyckades inte få in bollen. Funktionärerna på Valhalla IP började göra iordning för straffläggning när Zia Sakirovski prickade in 4-5 med en minut kvar av förlängningen vilket blev det avgörande målet. 

Enormt jubel efter Zia Sakirovskis avgörande mål.

– Det var en underbar känsla efter matchen. Föräldrar som åkt upp till Göteborg för att stötta var nere på planen och firade, alla kramade alla och alla ville ha bilder på pokalen. I omklädningsrummet fortsatte allt detta och på bussen sjöng spelarna hela vägen hem till Malmö. Jag själv för helt tömd på energi och jag förstår inte hur spelarna orkade, säger en glad Tore Cervin.

– Spelarna är värda detta. Vi ligger under med 3-0 mot BK Häcken – som har ett väldigt bra lag och en duktig tränare – och att då vända detta till vinst är ett otroligt styrkebesked, avslutar Cervin.