MFF U21 – FFF U21 0-1

Publicerad 08 mars 2016 i U21-match

På tisdagseftermiddagen inledde Malmö FF årets U21-serie när laget tog emot Falkenbergs FF på Malmö IP. Malmö FF var det bättre laget men hade ingen skärpa vid avsluten och laget fick därför istället se FFF göra matchens enda mål i den 68:e matchminuten.

– I den första halvleken sitter vi på spelet och styr men är inte tillräckligt vassa och direkta för att skapa de riktigt stora chanserna. Anledningen till det är nog en mix av att man inte är tillräckligt bestämd och att man inte offrar sig tillräckligt för laget, berättar Olof Persson och fortsätter:

– I halvtid sa vi att vi skulle jobba på och fortsätta med att vända spelet och försöka spela ännu mer i djupled, och framförallt snabbare och tidigare, då vi tyckte att Falkenberg stod högt upp med sin backlinje, sen när vi fick chansen skulle vi spela in bollen i straffområdet och ta ordentliga löpningar för att skapa plats. Tyvärr blev det ingen riktig effekt.

Istället för att Malmö FF tog ledningen så kunde Falkenbergs FF göra matchens enda mål i den 68:e matchminuten.

– Numerärt så var vi fler, men de fick till en skarv som ställde våra spelare och tyvärr kunde de ta ledningen, lite snopet. Det speglade inte matchbilden.

Vad finns där att ta med sig ifrån matchen som är positivt?
– 
Där fanns individuella insatser som var bra. Mattias Andersson gjorde en jättebra match, jag tycker att Erdal Rakip gör en fin insats på mittfältet och Fredrik Andersson var stabil i sitt positionsspel och kunde inte göra något åt målet. Annars var det en medelinsats som hade kunnat vara bra om vi hade varit lite mer effektiva och tagit tillvara på våra anfall där vi anföll med fler spelare än vad Falkenberg försvarade sig med, avslutar Olof Persson.

huvudpartners

officiella partners