MFF U möter Premier League-klubbar

Publicerad 07 mars 2003

Malmö FF:s U 19-trupp, Tipselittruppen, har fått en synnerligen intressant inbjudan till en försäsongsturnering i England i augusti. Vi talar alltså engelsk försäsong.. Det är FA premier League-organisationen som bjudit in och för MFF:s del handlar det om spel i norra England, i Durham utanför Newcastle. Aktuella motståndarlag är Newcastle, Sunderland, Blackburn och Middlesborough, dessutom är Ajax och FC Porto inbjudna.

Tre matcher kommer MFF att få spela i Durham under perioden 9-15 augusti och Alf Westerberg räknar med att kunna mönstra en stark trupp.

”Det kolliderar visserligen med första kvalomgången i UEFA-cupen vilket gör att någon eller några lärlingar kan behöva stanna hemma, men för övriga blir det här en mycket intressant värdemätare”, säger Alf Westerberg.

Englandstrippen blir inte det enda utlandsuppdraget för Tipselitspelarna, i början av juni deltar en mixad U/J-trupp i en turnering i Croix i Frankrike. 12 lag från Europa och Sydamerika deltar.

I påskveckan åker samtliga 16-19 årsspelare i MFF, det är nämare 60 stycken, på träningsläger till Garda i Italien. Där ska U-laget möta Vicenza och Parma, J-laget Hellas Verona samt spelar P 16 mot Vicenza. Truppen ska också, förutom träning, hinna se serie A-amtchen Atalanta-Reggina.

”Det är mycket intressant att våra spelare får dessa tillfällen att känna på internationellt motstånd. Inte minst för de som konkurrerar om landslagsplatser i de fyra pojk- och juniorlandslagen, vilket vi för närvarande har 12-13 spelare som gör”, konstaterar Alf Westerberg.