MFF Support startar Norra Blå

Publicerad 24 augusti 2011

MFF Support presenterar nu Norra Blå, i samarbete med Malmö FF. Norra Blå är för alla himmelsblå pågar och töser mellan 9 och 14 år som utan föräldrars närvaro (men med värdar från MFF Support) vill gå på match och som vill sjunga och vifta med flaggor. Under hösten kommer vi att finnas på två hemmamatcher (Elfsborg och Trelleborg).

Supportrarna räknas som lagets tolfte spelare och är viktiga för laget. Med sång, trumma och flaggor ger vi supportrar spelarna en rejäl kick före och under matcherna och i slutet av matcherna när krafterna börjar avta ger vi spelarna den där extra energin som gör att de orkar göra segermålet i slutminuterna trots att de är en man kort.

Malmö FF:s supportrar är ledande i Sverige och håller samma klass som supportrar ute i Europa. Norra läktaren är Swedbank Stadions ståplatsläktare och därifrån startar de flesta sångerna. Det är där de storslagna tifo-arrangemangen kommer till liv och det är där stora delar av stämningen skapas under matchen.

MFF Support presenterar nu Norra Blå, i samarbete med Malmö FF. Norra Blå är för alla himmelsblå pågar och töser mellan 9 och 14 år som vill vara en del av den Malmöitiska supporterkulturen! Norra Blå kommer att finnas på sittplats på sektion 9 som ligger precis bredvid ståplats och under en av våra två Sjungande Sitt. På denna sektion sjunger vi och flaggor är mycket välkomna! Under hösten kommer vi att finnas på två hemmamatcher (Elfsborg och Trelleborg).

Norra Blå kommer endast att vara för ungdomar i åldern 9-14 år. Alla som är med får ett himmelsblått nyckelband så vi kan hålla ihop. På plats kommer det att finnas vuxna värdar från MFF Support som hjälper till och ser till att alla hittar rätt. Norra Blå är av supportrar för supportrar!

Vi hoppas på stort intresse och då kommer vi att fortsätta även nästa år. Då kommer vi dessutom att jobba för att anordna bussresor där Norra Blå i egna bussar gemensamt åker för att se Malmö FF spela på bortaplan. Vi planerar även en heldag där alla i Norra Blå får en guidad tur runt  Swedbank Stadion, får träffa spelare och möjlighet att göra egna flaggor!

————————————————————————

Biljettsläpp Norra Blå idag 24 augusti klockan 13:00 i MFF Shopen

Alla himmelsblå pågar och töser mellan 9 och 14 år som vill vara en del av Norra Blå är välkomna att köpa biljett till Swedbank Stadions sittplatssektion 9. Du köper biljett till Norra Blå till sektion 9 till någon av matcherna mot Elfsborg söndagen den 28 augusti klockan 16:30 och Trelleborgs FF som preliminärt spelas söndagen den 18 september . (OBS! Tänk på att du endast kan köpa din biljett i MFF Shopen. Öppet vardagar mellan 10:00-18:00, lördagar mellan 10:00-15:00).

Pris: Elfsborg 70 kr. och Trelleborgs FF 90 kr.

Vid matchen mot Elfsborg samlas vi klockan 15:30 utanför ingång C där MFF Supports värdar för Norra Blå tar emot.

————————————————————————-

Värdar för Norra Blå

Helen Johansson, 39 år
Helen är utbildad fritidsledare som har varit ungdomsledare i både Malmö FF som Eriksfälts FF. Helen har följt Malmö FF sedan 1980-talet, går numera på sittplats och har ett stort intresse för supporterkulturen. Hon har dessutom en himmelsblå påg på 9 år.

Linda Jörlöv, 28 år
 
Linda har examen från Barn och fritid och följer MFF:s matcher från sittplats.

Susanne Lundberg, 23 år
Susanne har tidigare studerat socialt arbete och utbildar sig till fritidsledare. Hon finns på ståplatsläktaren, är med i MFF Supports styrelse och är engagerad supporter sedan flera år tillbaka.

Sabina Nordblad, 21 år
Sabina har examen från Barn och fritid. Hon går på ståplats och är engagerad supporter sedan flera år tillbaka.

Showan Shattak, 23 år
Engagerad ståplatsbesökare sedan 1999 och är intresserad av att engagera sig för MFF Support.

Mia Gullberg, 20 år
Är en engagerad ståplatssupporter som följt MFF sedan barnsben.

Vill du komma i kontakt med MFF Supports värdar för Norra Blå, vänligen maila dem på e-post: norrabla@gmail.com eller ring Helen Johansson på telefon 0738-023722 (kvällar mellan klockan 17:00 och 21:00) eller besök MFF Shopen på lördag den 27:e augusti mellan klockan 11:00 och 13:00.