MFF stödjer Henrik Superman

Publicerad 26 augusti 2016 i Nyheter

Alexander Jeremejeff (i mitten) på Henrik Supermans sommarfest.

Malmö FF stödjer stiftelsen Henrik Superman som hjälper cancerdrabbade barn och deras familjer. I fredags förra veckan var MFF på plats när stiftelsen bjöd in samarbetspartners, volontärer och familjer på sommarfest.

När MFF-supportern Henrik Ekelund gick bort i cancer vid sju års ålder hade han och familjen kämpat mot sjukdomen i sex år. Stiftelsen Henrik Superman bildades ett par år senare på initiativ av nära vänner till familjen för att stötta cancerdrabbade barn och deras familjer med allt från resor och leksaker till hjälpmedel och juridisk rådgivning.

– Det som utmärker oss är att vi har nollvision gällande kostnader. Det vi samlar in går tillbaka till barnen. Vi har också korta ledtider från det att familjerna ansöker till att vi förhoppningsvis kan hjälpa till, säger Stefan Langåker, ordförande i Henrik Superman.

Stiftelsen samlar in medel genom olika aktiviteter, bland annat den årliga sommarfesten som hölls i fredags och besöktes av MFF-anfallaren Alexander Jeremejeff. Han skrev autografer till glada barn och MFF såg även till att ordna souvenirer som kunde vinnas i stiftelsens lotteri.

– Det känns bra att MFF genom vårt engagemang kan stödja en lokal stiftelse som gör så mycket för att hjälpa barn och ungdomar i svåra situationer, säger MFF:s marknadschef Cina Wikeborg.

Läs mer om Henrik Superman på www.henriksuperman.se

huvudpartners

officiella partners