mff.se en av sveriges bästa sajter för andra året i rad!

Publicerad 16 november 2011

Igår arrangerades tidningen Internetworlds prestigefyllda tävling ”Sveriges 100 bästa sajter”. För andra året i rad höll sig mff.se, som enda klubblagssajt, framme och tog plats på listan på Topp100-listan, alla kategorier.

I år var mff.se nominerad i kategorin ”Bästa sportsajt” tillsammans med fotbollskanalen.se, svenskafans.com, freeride.se och hippson.se. Vinnare blev svenskafans.com (grattis Himmelriket – det är er förtjänst!), men vi år såklart otroligt stolta över att vi är enda klubbsajten som är med på den här nivån, och att vi lägger ett stort antal nyhetssajter om sport bakom oss.

Förra året var mff.se katergorivinnare i kategorin ”Bästa föreningssajt”. I år var den kategorin slopad, men desto roligare då att vi fick tävla med etablerade sportsajter som fotbollskanalen och svenskafans.

mff.se har i normala fall runt 50 – 60 000 besökare i veckan, men i samband med riktigt stora matcher och händelser har vi över 100.000 besök varav nära hälften unika besökare. Under 2011 har vi satsat på att leverera mer rörliga nyheter och inslag och MFF-tv har idag runt 50 000 tittare i månaden. Målet för 2012 är att dubblera den siffran.

Våra publikundersökningar visar att idag är mff.se med bred marginal den viktigaste informationskanalen för våra besökare inför match. 75% anger mff.se, 49 % anger ”vänner och kollegor” och på tredje plats kommer Avspark på 42% (Man kan ange flera alternativ så summan blir alltså över 100%). Som jämförelse anger bara 35% ”tidningsartiklar” bland sina viktigaste informationskällor och övriga Internetsidor som svenskafans.com (Himmelriket), fotbollskanalen och Facebook når tillsammans siffran 20%.

Nästa år kommer vi fortsätta satsningen på mff.se genom att göra den mer användavänlig för dig som läser den från mobil plattform, samtidigt som vi kommer göra vissa förändringar i strukturen som förhoppningsvis ger er mer information lättare.

Stort tack till alla er som brukar följa mff.se och fortsätt komma med tips och råd om förbättringar. Vi läser allt!

Se hela listan och läs mer om tävlingen här.