MFF – Sarpsborg 08 FF 1-1

Publicerad 08 november 2018 i Matches

Delad pott i hemmamötet mot norska Sarpsborg 08 FF efter två mål i andra halvlek.

Matchen inleddes i ett högt tempo och de norska gästernas öppnade starkt med en matchplan som till stor del bestod av att utnyttja fasta situationer. För MFF:s del var Marcus Antonsson närmst att spräcka nollan. Anfallaren hade både en nick och ett skott mot mål men ingen utdelning för MFF. Markus Rosenberg hade den första halvlekens sista chans med en nick som gick strax över ribban. Mållöst efter 45 minuter i en halvlek där MFF var det starkare laget sett till bollinnehav och målchanser.

MFF startade andra halvlek svagt och bortalaget utnyttjade MFF:s sämre period och kontrade in ett ledningsmål efter 64 minuter. Men det dröjde inte lång tid innan den himmelsblå kvitteringen kom. Inbytte Eric Larsson stormade fram på högerkanten och slog ett inlägg som Marcus Antonsson tryckte in. 1-1 med drygt 20 minuter kvar att spela. Efter kvitteringen försökte MFF hitta målchanser men Sarpsborg var välorganiserade och svåra att bryta ned. De heta lägena uteblev för MFF och 1-1 blev slutresultatet.

Uwe Rösler efter matchen
–   Vi gör en bra första halvlek förutom de första tio minuterna. Vi hade chanser att göra mål i första halvlek och det hade varit viktigt för oss eftersom de var så välorganiserade. I andra halvlek försökte vi trötta ut dem med bollinnehav men de tröttnade inte utan höll ihop laget under 90 minuter. De ska ha beröm för deras organisation. Det var en viktig match så det var tungt att tappa poäng men vi har två matcher kvar i gruppen.

Malmö FF: Antonsson (67’)
Sarpbsorg 08 FF: Mortensen (64’)

Malmö FF: Rieks (62’), Larsson (73’)
Sarpbsorg 08 FF: Askar (39’), Horn (43’), Muhammed (45’), Thomassen (48’), Tamm (79’)

Andreas Vindheim (Larsson 61’), Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (Gall 86’)