MFF på studiebesök om legal pyroteknik

Publicerad 09 februari 2017 i Nyheter

Under onsdagen var representanter från Malmö FF, MFF Support, SFSU och ett antal supportergrupper på studiebesök hos Bröndby IF i Köpenhamn för att få information om och undersöka den danska klubbens arbete med en laglig, trygg och säker pyroteknisk pjäs.

Bröndby IF har tillsammans med olika supportergrupper till klubben arbetat för att ta fram en laglig, trygg och säker form av pyroteknisk pjäs med syfte att kunna användas i arenamiljö.

I samarbete med Danske Fodbold Fanklubber (DFF) och pyroteknikern Tommy Cordsen har de arbetat för att hitta en säker produkt som kan ersätta de pyrotekniska pjäser som olagligt brukas på fotbollsarenor idag. I prototypen som de tagit fram alstras lägre värme och mindre rök än i ett vanligt nödbloss.

Bröndby IF har öppnat upp för andra parter att bilda sig en uppfattning om projektet, varpå representanter från Malmö FF, MFF Support, SFSU och ett antal supportergrupper gjorde ett studiebesök hos klubben i Köpenhamn.

– Det är intressant att vara på plats och bilda sig en uppfattning om nya metoder för att eventuellt kunna hitta ett säkert och lagligt pyrotekniskt alternativ. Vi kommer att fortsätta följa utvecklingen i den här frågan, säger Malmö FF:s SLO Pierre Nordberg.

Läs mer om projektet och se bilder på den pyrotekniska pjäsen på Bröndby IF:s hemsida.

huvudpartners

officiella partners