MFF på invigning av ny lekplats på Ronald McDonald hus

Publicerad 14 augusti 2017 i Nyheter

I vintras auktionerade vi ut använda matchtröjor och andra unika souvenirer till förmån för stiftelsen Henrik Superman och Ronald McDonald hus. De generösa budgivarna bidrog med sammanlagt 100 000 kronor och förra veckan invigdes den nya lekplats på Ronald McDonald hus i Lund som delar av pengarna hjälpte till att finansiera.

Intill Skånes Universitetssjukhus i Lund finns Ronald McDonald Hus, så att svårt sjuka barn och deras familjer kan bo tillsammans i en hemmaliknande miljö under en svår tid. Tack vare stöd från olika organisationer kunde de i förra veckan inviga en ny lekplats på området.

MFF har via vinterns auktionsvinnare bidragit med 50 000 kronor som bland annat resulterat i ett fint utepingisbord som var populärt redan under invigningen. Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff och Behrang Safari var på plats och skrev autografer och spelade rundpingis tillsammans med barnen, samtidigt som Lions Löddeköpinge grillade och ordnade bra stämning.

Malmö FF är stolta över att vara en del av familjen runt Ronald McDonald hus. För att förklara varför vill vi återge delar av ett tal som Altin, 16 år, boendes på huset sedan två år efter en hjärttransplantation, höll under invigningen av lekplatsen.

– Jag känner här på samma sätt som jag kände mig i mitt hem, för att människorna här är de mest underbara i världen. De som arbetar här är vänliga och respektfulla människor. Detta hus är fullt av kärlek och respekt. Folket här har alltid varit där för mig och för de andra familjer som bott här. Tack till personalen som alltid stöttat mig och tack för hoppet ni gett mig.

Läs mer om Ronald McDonald hus

huvudpartners

officiella partners