MFF överens med Fadi

Publicerad 20 december 2012

Idag blev det klart att Benjamin Fadi går till Malmö FF

Benjamin Fadi representerar idag  Heart of Lions som spelar i högstaligan. Fadi har trots sin unga ålder tillhört A-truppen de senaste två säsongerna och fått en hel del speltid. Han tillhör också Ghanas U20-trupp där han gjort 6 mål på 10 matcher.

Kontraktet kommer att tecknas den 16 mars då Benjamin fyller 18 år, men redan nu är alltså MFF överens med klubben och spelaren om en övergång.

– Det känns bra att vi kan knyta en sådan talang till oss över så pass lång tid, säger MFFs sportchef Per Ågren. Med tanke på hans unga ålder känns det som att det finns mycket potential kvar att utveckla.

MFF bjöd in Benjamin Fadi till två veckors provspel i höstas efter att ha scoutat honom på plats i Ghana.

– Det vi fick se var en bra spelare, säger MFFs tränare Rikard Norling. Så bra att trots vi själva har väldigt många unga duktiga spelare, så ville vi knyta honom till oss.

Fadi kommer inte att kunna representera MFF i tävlingsmatcher förrän tidigast den 16 mars.

– Han har alla attribut som krävs för att bli en riktigt bra Allsvensk spelare, berättar Norling, men precis som med Petter Thelin och Petar Petrovic kommer han få den tid han behöver. När spelarna är så unga måste de hanteras varsamt. Samtidigt tror jag att han mycket väl kan spela redan 2013.

Kontraktet kommer att löpa över till och med 2016. Välkommen Benjamin!