MFF möter Celtic och Viking Stavanger

Publicerad 18 januari 2012

Under gårdagens medlemsmöte presenterade två högintressanta träningsmatcher. Celtic i Glasgow den 6 mars och Viking Stavanger under bland annat Josep Clotet hemma i Malmö den 10 mars.

– Även om vi inte spelar tävlingsmatcher i Europa i år vill vi hela tiden mäta oss internationellt och fortsätta samla intryck från andra länder, säger Per Ågren. Till sommaren har vi också pratat med Shamrock Rovers och de vill gärna att vi kommer över och spelar en retur från höstens träningsmatch.

För hemmapubliken blir matchen mot Viking en godbit där man också får återse Pep.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Malmö och spela den här matchen, säger Josep Clotet, assisterande tränare i Viking Stavanger. Viking är ett bra lag med många spännade spelare, precis som Malmö, så jag tror det kan bli en riktigt bra match.

– Jag har fantastiska minnen från min tid i Malmö, så det blir känslosamt att träffa klubben och fansen igen, menar Pep och berättar att han hunnit komma tillrätta i Viking.

– Det är en välskött klubb och det är en ära att jobba för Åge Hareide. Det är mycket som är likt Malmö här och det känns som att vi har något stort på gång här, menar Pep.

Det är ännu inte klart var matchen mot Viking kommer att spelas.

– Det beror på vädret här framöver, säger Nils-Börje Friberg, Stadionchef. Blir det en mild vinter kommer vi kunna spela på Swedbank Stadion, men vi får vänta och se hur det blir.