MFF-legendaren tar med flyktingungdomar på match

Publicerad 11 maj 2016 i Nyheter

Jörgen Pettersson har som tränare och spelare satt ett stort avtryck i MFF. Nu vill han ge fler chansen att upptäcka gemenskapen i Malmö FF. Till lördagens match mot Gefle IF tar han med sig femton flyktingungdomar från Landskrona.

Han gjorde sig känd som målspruta i Malmö FF och blev därefter både landslagsman och framgångsrik Bundesliga-spelare. Idag är Jörgen Pettersson tränare för Högaborgs BK vid sidan av sitt jobb som resurslärare i en förberedelseklass med flyktingungdomar på Sandåkerskolan i Häljarp utanför Landskrona.

– Killarna är väldigt fotbollsintresserade så jag tänkte att det hade varit kul att ge dem chansen att få uppleva något stort, säger Jörgen Pettersson.

I samarbete med MFF såg han till att femton killar i 15-årsåldern får se Malmö FF:s hemmamatch mot Gefle IF på lördag. Det blir inte bara en kul grej, utan även något som förhoppningsvis kan ge en känsla av trygghet och gemenskap.

– Alla har fruktansvärda historier bakom sig och deras vardag är inte alltid särskilt ljus. Jag tror att det kan ge dem mycket att få se MFF och uppleva något positivt.

Malmö FF arbetar med Fotboll för ensamkommande unga, där flyktingungdomar får träna under ledning av MFF-personal. Jörgen Pettersson tror att fotbollen kan vara ett användbart integrationsverktyg.

– Fotbollen är något vi har tillsammans. Den ger samhörighet. Vi har ett par killar i klassen som börjat spela i den lokala föreningen i Häljarp. När de går ut på planen kan de släppa den tunga ryggsäcken som de bär på.

Killarna från Häljarp får sällskap på lördagens match av tusentals MFF-supportrar, varav omkring 400 är flyktingungdomar från olika håll i Skåne.

Kontaktperson
Jan-Olov Kindvall
0708-19 42 45
jan-olov.kindvall@mff.se

Malmö FF – Gefle IF
Swedbank Stadion
Lördag den 14/5 kl 16:00
Biljetter

huvudpartners

officiella partners