MFF – IK Sirius 1–1

Publicerad 21 juli 2019 i Matches,Nyheter

Tuff hemmamatch i högt tempo slutade oavgjort mot IK Sirius, 1–1.

Det var en intensiv start på den första halvleken med högt tempo och hårt spel. MFF började matchen med hög press och chanserna radade upp sig efter varandra, men motståndarlaget stod upp mot de himmelsblå. MFF:s farligaste målchans kom knappt tjugo minuter in i matchen med ett farligt frisparksläge som MFF:s lagkapten Markus Rosenberg skjuter lågt vid höger stolpe, men IK Sirius målvakt, Lukas Jonsson, är nere och räddar.

Trots bollövertaget för hemmalaget är det IK Sirius Philip Haglund som gör ledningsmålet i den 26:e minuten genom en nick bakom Johan Dahlin. Efter det hade bortalaget flera farliga chanser som Johan Dahlin lyckades parera.

Ledningen höll i drygt tio minuter innan Anders Christiansen mötte ett inlägg med en otrolig konstspark och klackar in kvitteringsmålet, 1-1! Oavgjort när lagen gick till pausvila.

Ett ledningsmål för MFF låg i luften under hela den andra halvleken. Både Romain Gall och Anders Christiansen var när att göra 2-1 på distansskott. Pulsen var hög in i det sista och vi fick se farliga chanser åt båda håll.

Men inga mål åt något håll under den andra halvleken och matchen slutar oavgjort, 1-1 .

Jonas Knudsen spelade 90 minuter i sin första tävlingsmatch i den himmelsblå tröjan. Romain Gall ersatte Erdal Rakip en halvtimme in i matchen, Lasse Nielsen kom in i halvlek istället för Franz Brorsson och Jo Inge Berget ersatte Eric Larsson efter 76 spelade minuter.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Vi inledde den första halvleken riktigt bra men sedan tillät vi Sirius hota en del. Men ju längre matchen led desto mer tyckte jag att vi fick koll på deras attacker. I den andra halvleken gav spelarna sedan verkligen allt och vi borde ha avgjort då, men sådan är fotbollen ibland. Nu är det bara för oss att gå vidare eftersom matcherna duggar tätt.