MFF – IFK Norrköping 1–0

Publicerad 15 september 2019 i Nyheter

Tre viktiga poäng i toppstriden.

Landslagsuppehållet är till ända och äntligen allsvensk fotboll igen! Men en tids avsaknad av tävlingsmatch hade satt sin prägel på MFF som inte kom bra in i toppmötet. Istället var det gästerna som var spelförande och initiativtagande. Det visade sig bland annat i den 24:e minuten när Sead Haksabanovic prövade från distans med ett tungt skott, men Dahlin stod i vägen och boxade iväg. Minuten senare fick Norrköping ett nytt läge, följt av ny räddning från Dahlin, men den assisterande domaren vinkade samtidigt av för offside.

De sista fem minuterna av halvleken lyfte sig MFF. Två gånger om kreerade duon Markus Rosenberg och Arnór Traustason stora målchanser. Den andra möjligheten mynnade ut i en hörna som blev farlig. Sören Rieks nådde högst och nickade vad som borde blivit ledningsmålet, men Isak Pettersson gjorde en snudd på omöjlig parad räddade på mållinjen.

MFF kom ut taggade till den andra halvleken och fick strax utdelning. I den 56:e minuten hittade Rieks rätt med pannan efter fint förarbete av Rosenberg. Stadion briserade i ett jubel efter danskens repriserade nätrassel, han gjorde ju mål även i förra årets hemmamöte lagen emellan.

Men drygt tio minuter kvar av ordinarie tid för Norrköping två vassa målchanser. Först sprang sig Haksabanovic fri och sköt från ytterdelen av straffområdet, men Dahlin räddade. I den 86:e minuten nickades bollen i nät från en hörna, men den assisterande domaren var snabb med att höja flaggan för offside.

Efter tre tilläggsminuter blåstes matchen av, vilket betydde en blytung seger i starten på det intensiva höstschemat. Näst upp två bortamatcher: i UEFA Europa League mot FC Dynamo Kiev och sedan i Allsvenskan mot IF Elfsborg.   

Uwe Rösler efter matchen

– Första halvleken var Norrköping väldigt bra. De kom ut med en plan och chockade oss med sin energi. Det var besvärligt för oss med deras skott utifrån och även i straffområdet, men Johan Dahlin var riktigt bra.

– Halvtidspausen hjälpte oss. I andra är vi det bättre laget. Men i fortsättningen behöver vi vara förberedda på att motståndarna spelar så här, med energi och styrka. Men vi är bra på att ställa om, hålla de tre mittfältarna mer centralt i planen och att vara mer direkta på bollen.

– En stor seger för oss mot en titelkandidat. Viktigt att börja det här blocket av matcher med detta resultatet. Starkt av mina spelare!

Mål

Malmö FF: Rieks (56’)

Varningar

IFK Norrköping: Krogh Gerson (58’), Haksabanovic (79’)

Publik

16 593

Laguppställning

Johan Dahlin
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (87’ Knudsen)
Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnór Traustason (62’ Lewicki), Sören Rieks
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (82’ Molins)

Ersättare: Dusan Melichárek, Jonas Knudsen, Romain Gall, Guillermo Molins, Felix Beijmo, Oscar Lewicki, Lasse Nielsen

huvudpartners

officiella partners