MFF – HNK Gorica 1-1

Publicerad 25 juni 2019 i Matches,Nyheter

Under tisdagkvällen spelade MFF den andra och sista träningsmatchen innan Allsvenskan drar igång igen på söndag. HNK Gorica stod för motståndet i en match som slutade 1-1.

Malmö FF inledde matchen som det bollförande laget där Markus Rosenberg var nära ett tidigt ledningsmål i den 11:e minuten när han skarvade ett inlägg precis över ribban. Trots bollövertaget för hemmalaget gjorde motståndarlagets Lukasz Zwolinski matchens första mål via en nick bakom Johan Dahlin efter en halvtimmes spel. MFF tog återigen grepp om spelet i slutet av den första halvleken men lyckades inte få in något kvitteringsmål innan pausvilan.

Till skillnad mot träningsmatchen mot SönderjyskE där MFF roterade friskt var det inga byten gjorda efter halvtidsvilan. Först efter 67 minuter på klockan gör MFF sitt första byte när Arnor Traustasson går ut och ersätts av Erdal Rakip.

Även i andra halvlek var det MFF som styrde spelet och hotade Gorica med bra kombinationer i anfallsspelet. I den 73:e minuten kvitterar Malmö FF genom ett vackert samspel mellan våra två anfallare. Markus Rosenberg lägger in en perfekt inlägg som hittar till en fri Antonsson i straffområdet som möter med huvudet. 1-1!

En fysisk match med mycket närkampsspel och högt tempo slutar oavgjort.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Idag hade vi bättre kvalitet än förra matchen. Vi mötte ett bra och fysiskt lag vilket var ett bra test för oss. Vi fick ut mycket av matchen och behövde 90 minuter i benen. I andra halvleken skapade vi fler målchanser och det var kul att se hur vi byggde upp anfallen, däremot kom vi inte hela vägen fram.