MFF – FC Midtjylland 2–2

Publicerad 23 augusti 2018 i Matches

Oavgjort i det första mötet i play-off till Europa League.

Det nordiska mästarmötet fick ett tidigt mål. I den 12:e minuten skarvade Marcus Antonsson ett inlägg vidare mot den bortre stolpen där anfallskollegan Markus Rosenberg höll sig framme. Lagkaptenen stötte in bollen i öppet mål och gav MFF en viktig ledning i matchöppningen. Två minuter senare var det nära nytt mål. Rasmus Bengtsson mötte Behrang Safaris inlägg med pannan, men fick inte riktigt träff och bollen gick förbi stolpen. 2-0-målet kom istället i den 25:e minuten. Återigen nådde Bengtsson högst på en hörna och nickade i ribban. På returen höll sig Antonsson framme och stötte in bollen, inte helt olikt Rosenbergs mål.

I den 30:e minuten kunde Antonsson ha utökat ledningen. Ett snabbt inkast kom som en överraskning för det danska försvaret och anfallaren blev helt fri, men avslutet gick förbi både målvakten och målramen. Kanske hade ett vänsterskott varit att föredra, för att lättare kunna vinkla in bollen.

MFF spelade med frenesi och intensiv press genom hela första halvlek och hade bud på fler mål. FC Midtjylland visade framför allt styrka och variation på fasta situationer. Danskarna skapade några chanser som kunde gett utdelning, men det var 2-0 på resultattavlan när domaren blåste för halvtid.

I den 48:e minuten fick Antonsson en ny chans att utöka hemmaledningen. Anders Christiansen dirigerade en kontring i högt tempo och släppte bollen till en fri Antonsson i straffområdet, men anfallaren dröjde med avslutet och en glidtacklande motståndare kunde avstyra möjligheten.

I den 60:e minuten reducerade FC Midtjylland genom Gustav Wikheim. Mittfältaren sköt ett pressat långskott som letade sig in bakom Johan Dahlin, som troligen hade skymd sikt och reagerade något för sent. I den 77:e minuten kom en ny kalldusch. Frank Ogochukwu sköt ett skott som Dahlin räddade, men på returen hävde sig Ayo Simon Okosun fram och forcerade in kvitteringen.

MFF fick inte till någon replik efter danskarnas dubbla mål. Närmst kom Arnór Traustason och Sören Rieks med varsin likartad möjlighet. De vek in i plan och försökte placera bollen med en bredsida i bortre hörnet, men båda skotten gick utanför stolpen.

Resultatet stod sig matchen ut och nu väntar returmöte i Herning om en vecka.

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi spelade fantastiskt i 65 minuter och det är så vi vill spela. Vi hade massor av chanser att utöka ledningen, men vi lyckades inte punktera matchen. Sedan blev vi påverkade av den intensiva matchningen som vi haft på sistone, samtidigt som de bytte in nya spelare och fick momentum.

– Vi måste gå vidare från det här. Vi vet vad vi måste göra. Vi vet hur vi måste spela. Efter matchen sjöng supportrarna för oss att vi ska kämpa vidare. Det glädjer mig.