MFF-fans fyllde Lilla Torg!

Publicerad 03 april 2004

Det blev en himmelsblå dag. En dag då det var allsvensk premiär och Malmö färgades vackert. Solen lyste och himlen var klar, bussarna flaggade med MFF-flaggor, på nästan varje reklampelare såg man Patrik Anderssons huvud med guldkrona och Lilla Torg fylldes av 1500 MFF-fans. Alla spelare var på plats, Tom Prahl var på plats och Hasse Borg var på plats.

Den nya, i folkmun kallad, MFF-hymnen spelades. Publiken hälsades välkomna för att sedan hälsa tillbaka med ett jubel när spelarna intog scenen. Gösta Sjöström intervjuade Tom Prahl som i sin tur presenterade alla spelarna. Sedan utbröt kaoset när hundratals ungdomar och vuxna skulle skaffa sig autografer. Men spelarna skrev tålmodigt och alla blev nöjda.

Souvenirsäljare var på plats och det såldes rejält av de nya produkterna inför säsongen. Det var även lång kö till inskrivningen av pojkar till Malmö FF:s och SEB:s Fotbollsskola.

Spelarna lämnade torget för att inta Caroli City, Triangeln och Jägersro Center där autografskrivandet och souvenirförsäljningen fortsatte.

Runt om i stan såg man människor, unga som gamla, med MFF-halsduk. Vem trodde något annat då man åkte gratis stadsbuss om man bar en.

Den Blå Lördagen avslutades på bästa sätt. På Malmö Opera och Musikteater(Stadsteatern så vet alla) arrangerades en hyllning till rockgruppen Queen inför en fullsatt publik. Vid låten ”we are the champions” bar en av artisterna en MFF-matchtröja. Ett gott omen?

/Patrik Jandelin