MFF deltar i internationellt hållbarhetsprojekt

Publicerad 23 oktober 2015 i Nyheter

Under 2016 och 2017 kommer Malmö FF att delta i det internationella projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football”. Projektet finansieras i sin helhet av EU:s Erasmus+ Sport-program och syftar till att utveckla och förbättra medlemsägda fotbollsklubbar med fokus på långsiktighet och hållbarhet.

Projektet har tillkommit på initiativ av den internationella organisationen Supporters Direct Europe och är ett utbyte mellan fotbollsklubbar med stark förankring i samhället och omfattande social verksamhet. Grundtanken är att med basen i gemensamma möten och diskussioner utbyta tankar och erfarenheter och lära av varandra. Målet är att utveckla alla deltagande parter och att bidra till en kunskapsbank för ”best practice” i styrningen av fotbollsklubbar.

Tre områden kommer att stå i fokus: styrning och ledning, ekonomisk hållbarhet samt medlemsengagemang och demokratiskt deltagande. Utbytet mellan de deltagande parterna kommer i huvudsak att ske vid tre större sammankomster. Däremellan finns ett upplägg för vidare utbyte mellan klubbarna medan projektledningen svarar för det löpande arbetet i samråd med en rådgivande kommitté av externa experter.

De deltagande klubbarna kommer från flera olika länder och spelar på olika nivåer i sina respektive seriesystem. Den gemensamma nämnaren är styrformen med medlemmar som yttersta ägare. Syftet med projektet är att stärka klubbar på alla nivåer och utveckla deras roll i samhället. Förutom Malmö FF deltar CAP Ciudad de Murcia, Cava United, Cork City, FC United of Manchester och Schalke 04. Utöver klubbarna ingår sex nationella supporterorganisationer i projektet, varav Svenska Fotbollssupporterunionen är en.

LÄS MER: Ben Shave, Supporters Direct, om projektet

huvudpartners

officiella partners