MFF-backen tar kampen för mäns hälsa

Publicerad 18 november 2020 i Herr,Nyheter

Den har skymtat förbi i tv-rutan och är ett hett ämne på sociala medier. Eric Larssons mustasch har växt till sig ordentligt under november månad och än är det inte dags för rakning. Med sin nya accessoar vill MFF-backen belysa mäns hälsa och tar kampen mot prostatacancern.  

Eric Larsson jublar över SM-guldet efter matchen mot IK Sirius.

För andra året i rad har Eric Larsson skapat en egen insamling där han aktivt jobbar för att sprida kunskap och information om mäns hälsa. Under november månad låter han en mustasch växa för att i Mustaschkampanjens regi belysa kampen mot prostatacancern, där alla pengar som samlas in skänks till Prostatacancerförbundet.  

– Alla känner vi någon som drabbats. En vän, en pappa, en morfar eller farfar. Det är tyvärr en alldeles för vanlig sjukdom och det behövs mer kunskap och pengar till forskning. Ingen kan göra allt men många bäckar små och tillsammans kan vi rädda liv, säger MFF-backen.

Sjukdomen drabbar över tiotusen män varje år och är Sveriges vanligaste cancerform. Mustaschkampanjens insamling bidrar bland annat till forskning, utveckling och bättre vård.

– Det är ett enkelt sätt att uppmärksamma ett tufft och svårt ämne. Mustaschen blir lätt en snackis och allting måste börja någonstans, säger Eric Larsson.

Även lagkamraterna Rasmus Bengtsson, Dusan Melichárek och fystränaren Jamie Mackay har valt att låta en mustasch växa och ta plats under november månad.

Vem har den snyggaste mustaschen?

– Det är nog inte tal om vilken som är snyggast utan vilken som är minst ful. Men jag ger Rasmus den segern, han har riktigt bra tryck i sin. Den är både tjock och lång. Jag är lite avundsjuk på den faktiskt. Men bara lite.

Efter senaste matchen mot IK Sirius fick Eric Larssons mustasch en enorm spridning på sociala medier. Mycket tack vare hans 4–0-mål som var en riktig delikatess och högerbacken erkänner att han tittat på målet ett par gånger i efterhand.

– Ja, jag har väl sett det en fyra gånger kanske. Nej, men det är klart jag har tittat på det många gånger. Redan direkt efter matchen var det väldigt många som hörde av sig och gratulerade till guldet och till målet. Redan samma kväll tittade jag faktiskt på det en hel del. Nu var det ju inte det målet som avgjorde matchen på något sätt men ändå väldigt kul att få till det i en så viktig match.

Och faktum kvarstår, Eric Larsson gör bara mål med vänstern i Malmö FF, eller?

– Ja det har råkat bli så. Direkt när jag skrev på för Malmö FF så tänkte jag faktiskt att nu måste jag börja träna upp vänstern. Jag visste ju att med det sättet som vi spelar så kommer det komma lägen att testa skott utifrån och det är alltid kul när träningen ger tydliga resultat.

Följ Eric Larssons insamling till förmån för Mustaschkampen här.
Varje bidrag gör skillnad.

Du kan också läsa mer om Mustaschkampen här.

huvudpartners

officiella partners