Maxim Khalil ny assisterande tränare för damlaget

Publicerad 13 december 2021 i Dam,Nyheter

Välkommen till Malmö FF, Maxim Khalil! Den 27-årige tränaren ansluter till damlagets ledarorganisation i rollen som assisterande tränare.

Maxim Khalil har en bakgrund som spelare i bland annat Lunds BK men lade spelarkarriären på hyllan för att satsa på tränaryrket. De senaste sex åren har han verkat som ledare i flera skånska klubbar och kommer senast från Trelleborgs FF:s seniorförberedande verksamhet.

– Det är en modern, driven tränare som vill framåt. Han har samma syn på fotboll som vi i föreningen. Vi har gått upp en division och vill se om vi kan utveckla saker ytterligare. Vi tror att han är rätt kille för att hjälpa Fredrik Jahnfors, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

Samtidigt tar den tidigare assisterande tränaren Anders Nilsson rollen som lagledare.

– Han har arbetat med delar av det redan under det här året men nu blir det en mer renodlad roll. Anders har ett stort MFF-hjärta och det känns jättebra att han kan täcka behoven som uppstår när verksamheten växer.

Maxim Khalil själv är glad att vara på plats i Malmö FF och ser fram emot att hjälpa till att utveckla damlagets verksamhet framöver.

 – Det känns fantastiskt roligt. Dels att komma in i MFF som klubb och organisation. Men framför allt att komma in i damlaget och ledarstaben, säger han.

– Jag ser framför mig en spännande säsong där vi ska fortsätta att utvecklas. Jag är en kravställare. Oavsett om vi spelar i Division 2 eller någon annanstans ska vi hålla en så hög nivå som möjligt och ställa ordentliga krav. Vi ska tillbaka till finrummet.

Maxim Khalils kontrakt med MFF sträcker sig till och med 2023. Varmt välkommen!

huvudpartners

officiella partners