Matilda Kristell: ”Då straffar vi dem direkt”

Publicerad 27 juni 2024 i Dam,Nyheter

Hon har startat varje match hittills under säsongen. Dessutom har hon varit iväg på landslagssamling där hon har en given plats i det svenska U23-landslaget. Nu vill Mathilda Kristell avsluta våren med att klättra i tabellen. 

MALMÖ FF – ALINGSÅS IF

Lördag 29 juni, 15:00.
Malmö Stadion.

Biljetter: Fri entré för samtliga årskortsinnehavare (dam och herr.) Biljetter till matchen köper du här.

Det har blivit många minuter för Matilda Kristell under våren. Elva starter av elva möjliga i Elitettan och därutöver spel med det svenska U23-landslaget. 

– Vi fick fyra dagar ledigt efter förra matchen och det gjorde väl nytta för både kropp och knopp. Men nu när vi är inne i ett bra flow så vill man bara spela match hela tiden. 

Två matcher återstår innan sommaruppehållet. Först ut är toppmötet med Alingsås som är obesegrade serieledare. 

– De ska inte tro att den här serien redan är avgjord. Om de slappnar av så kommer vi straffa dem direkt. Vi är otroligt taggade och sugna på att avancera i tabellen, säger Kristell.

Vid seger har MFF nämligen chansen att ta klivet upp på andraplats i Elitettan och sätta press på konkurrenterna om en direktplats till Damallsvenskan. 

– Varje match är en final för oss nu. Det kommer inte finnas några livlinor utan det är bara att köra på.  

Med sju raka segrar i ryggen väljer den centrala mittfältaren att hylla kollektivet. Den något skakiga säsongsinledningen har laget lagt bakom sig sedan länge men samtidigt tagit lärdomar av. Nu när grunderna sitter är det spelare som vågar mer ute på plan, menar Kristell:

– Vi har kunnat addera fler anfallsvapen nu när vi satt defensiven. Vi spelar med en helt annan självklarhet och tar för oss i och runt straffområdena på ett annat sätt nu än vad vi gjort tidigare. 

Islossning på fasta situationer

De som minns avancemanget från division 1 till Elitettan kommer ihåg att det gjordes många himmelsblå hörnmål längs vägen. I de senaste matcherna har fasta situationer åter igen blivit ett farligt anfallsvapen, där bollarna allt som oftast serveras från Matilda Kristells känsliga fot. 

– Vi har pratat mycket om hörnor och offensiva frisparkar. När Rikard [Östergren] kom in i ledarstaben för ett par veckor sedan fick vi in två ögon till som kunde se, analysera och skruva på tankar och idéer. Det har gett oss ny energi och ibland är det bara någon liten detalj som man behöver ändra på för att allt ska falla på plats.  

På lördag vill Matilda se ett MFF som tar för sig, med support och stöd från läktaren. 

– Det fysiska spelet kommer bli avgörande och det kommer säkert finnas en hel del nerver hos båda lagen. Men med bra stöd från läktaren så ska vi klättra i tabellen. Den här serien är långt ifrån över. 

STÖTTA LAGET PÅ PLATS

Fri entré för samtliga årskortsinnehavare (dam och herr.) Biljetter från 70 kronor köper du här:

LÄR KÄNNA KRISTELL

Lugn och avspänd utanför plan — en enorm vinnarskalle på plan. Se avsnittet på MFF Play:

huvudpartners

officiella partners