Matias Concha på besök

Publicerad 28 maj 2009

Idag fick de duktiga tjejerna i Malmö FF:s fotbollsakademi en uppskattad överraskning.
Bundesligaproffset Matias Concha var för dagen hjälptränare under en och en halv timme.

Hemsidan fick en liten pratstund med Matias och hans bror Cristian, som tränar tjejerna två dagar i veckan och dessutom är spansklärare på fotbollsakademin.

Vad gör du på träningsplan 9 Matias Concha?
– Ha ha, jag har semester en månad och just idag hjälper jag min bror med ett träningspass för tjejerna i Malmö FF:s fotbollsakademi. Det är kul att gå runt här i de ”gamla kvarteren” på Stadion och se alla förändringar.

Hans två år yngre bror Cristian flikar in:

– Jag är spansklärare på akademin och tränar tjejerna två dagar i veckan. De övriga tre tränar de tillsammans med killarna.

Hur länge har du jobbat i Malmö FF:s akademi?
– Sedan i januari. Jag pluggar till journalist i Danmark också så jag har fullt upp. Men det är kul. Tjejerna är riktigt duktiga.

Här flikar Matias in:

– De är jätteduktiga och hade en seriös inställning. De går i sjuan och åttan, va?

Jodå, totalt elva tjejer finns i akademin och till nästa år hoppas man ha fått ihop en full grupp på cirka 25 stycken.

Hur går det för dig i Bundesligan förresten Matias?
– Det är en bra liga och jag spelar på min högerplats regelbundet när jag är frisk så jag är nöjd.. Har haft lite skavanker under året men vi (Vfl Bochum 1848) klarade kontraktet precis så i slutet var det positivt.

Följer du svensk fotboll och Malmö FF något?
– Ja jag har svensk tv i Tyskland och jag hänger med rätt bra. Tänkte se matchen mot GAIS på söndag. Dessutom tänkte jag passa på att se U21 EM både här i Malmö och i Halmstad. Jag har lagkamrater som spelar i Tysklands U21-lag.

Hunnit se något av Swedbank Stadion?
– Jag fick en rundvandring av Richard Dahan igår och blev imponerad. I Tyskland har man hög standard på arenorna generellt och jag kan säga att denna håller hög internationell standard.

Träningen är över men tjejerna vill inte sluta. Det här har varit en extra kul träning med ett avslutande tvåmålsspel där båda bröderna Concha agerade målvakter. Det börjar närma sig lunch och Matias frågar:

– Äter ni på Kulan fortfarande? Har de kvar pasta Diavolichi?

Svaret är; Kulan har flyttat upp i Stadionbaren och ja Diavolichi gästspelar på menyn fortfarande.

Vissa saker förändras inte.

/Patrik Jandelin