Matchrapportering Feyenoord B- Malmö FF

Publicerad 14 mars 2006

Slutresultat 0-2

Kommentarer efter matchen

Bosse Nilsson
”Trevlig match med många positiva besked. Daniel Sliper gör ett piggt inhopp, Jon är en klippa i backlinjen och Jesper Bech är ett ständigt orosmoment för motståndarna. Jari har en fantastisk blick och slår fenomenala passningar. Backlinjen fungerade bra. Nu är det kanske svårt att bedömma motståndet men det är unga hungriga och tekniska killar vi möter. Helt klart ett steg i rätt riktning i vilket fall som helst.”

Hasse Borg
”Riktigt kul att se. Stundtals presterade vi ett riktigt bra spel. En jäkla skillnad jämfört med matcherna på Heleneholms IP. Det såg ut som om killarna hade roligt idag. Ulrich är stabil och Jon en jätte i försvaret. Synd att inte fler kunde se Jari idag. Vilken spelare!”

91 min
Matchen slutar 2-0 Återkommer med kommentarer inom kort

85 minuten
Feyenoord har haft sin bästa chans. Man skottfintade Olof och lobbade över Asper. Bollen tog i stolpens insida men gick aldrig in. Malmö FF spelar fortsatt piggt. Man har skapat ett par hörnor och Afonso tunnlade precis två spelare i rad.

75 min
Med kvarten kvar är det fortfarande 2-0. Det där med 80-20 var Hasse Borgs uppgifter. Enligt Bosse Nilsson ligger 60-40 närmare sanningen. Backlinjen har skött sig bra. Så bra att Asper inte haft något rejält att göra på hela matchen. Jon Jönsson har imponerat.

70 min
Två byten i Malmö FF. Jari och Emil går ut och ersätts med Marcus Pode och Behrang Safari. Pode tar Jaris plats.

62 min
2-0 till Malmö FF. Vänsterinlägg av Jesper Bech nickas i mål av just inbytte Daniel Sliper

60 min
Byte Malmö FF, Daniel Andersson får en smäll på vristen och väljer som säkerhetsåtgärd att gå ut, Daniel Sliper in

55 min
1-0 till MFF genom Jesper Bech. Daniel Andersson slår ett inlägg från höger som Jesper klipper till direkt och bollen går precis under ribban. Annars fortsatt bra och initiativrik fotboll från Malmö FF. Yksel var några minuter tidigare på vippen att komma fri med målvakten.

46 min
Andra halvlek är igång. Inga byten gjorda.

45 min
Fortfarande mållöst i halvtid. MFF dock närmast även den sista kvarten. Bl a hade Afonso ett bra skottläge. MFF spelar med ett bra passningsspel och det ser bättre ut än tidigare matcher.

Ännu oklart om det sker några byten till andra halvlek.

30 min
Flera bra möjligheter för MFF. Emil har haft en nick och ett skott på ett högerinlägg.

20 min
Fortsatt bra spel MFF som haft en hörna och en frispark. Mer kreativa än tidigare. Spelet förläggs längre upp på motståndarnas planhalva än tidigare matcher. Dock fortfarande 0-0.

10 min
Spelövertag för Malmö FF(80-20 enligt Hasse Borg). Bra rörelse och bra pasningsspel. Jari har sett bra i sin roll. Ingen riktig het målchans ännu. Det liknar riktig fotboll och planen är fantastisk enligt Bosse Nilsson

1 min
Matchen är igång

0 min
Matchen börjar alltså 19.30. Förutsättningarna är följande. Kanonbra plan med naturgräs, 3-4 plusgrader och uppehåll.

Man möter alltså Feyenoords andralag. Vissa kallar det B-lag andra amatörlag och några utvecklingslag. Kärt barn har många namn. Labinot Harbuzi spelar inte. Skall opereras nästa vecka.

Niklas Skoog har feber och spelar inte. Jesper Bech går in på hans plats.

Startuppställning
Mattias Asper

Ulrich Vinzents, Olof Persson, Jon Jönsson, Christian Järdler

Daniel Andersson, Yksel Osmanovski

Jari Litmanen

Afonso Alves, Jesper Bech, Emil Hallfredsson

Bänken
I princip resten av truppen