Matchrapport: Malmö FF – Brøndby IF 1–0

Publicerad 14 februari 2016 i Matches

MFF vann den sista träningsmatchen innan Svenska cupen med 1–0 efter sent mål av Jo Inge Berget.

Malmö FF inledde matchen i ett högt tempo och med stor rörlighet. Redan i den fjärde minuten fick Kjartansson ett ypperligt läge från straffområdets högra sida. Skottet gick dock utanför mål. MFF:s uppoffrande och stabila spel höll länge Bröndby djupt nedtryckta. Motståndarna arbetade sig tillbaka in i matchen men skapade aldrig någon större farlighet under den första halvleken. Malmö FF skapade en rejäl farlighet i halvlekens sista minuten när Yotún dribblade sig fram till kanten och passade Eikrem som drog till. Skottet vobblade och höll på att ställa Bröndby-målvakten som dock lyckades få ut bollen till hörna.

I början av andra halvlek fick MFF en trippelchans där Berget, Eikrem och Yotún alla kom till avslut. Försvarare och målvakt lyckades nästan mirakulöst avstyra alla försök. Strax därpå hade de turen med sig när MFF träffade stolpen. Bröndbys chans i den 70:e minuten var lika farlig. Hård nick från kort avstånd men en strålande reflexräddning från Wiland satte stopp. Till sist kom ett välförtjänt ledningsmål till Malmö FF när Tinnerholm spelade fram Berget som inte gjorde några misstag från sin position i straffområdet. Matchen slutade välförtjänt 1–0.

Allan Kuhn efter matchen:

– Jag tycker Bröndby är ett fint lag som är duktiga på bollen. För egen del är jag jättenöjd med vår prestation och att vi vinner även om det såg ut att bli en 0-0-match. Vi försöker dock spela för mycket när vi har chanser att komma till avslut. Men vi gör ett jättefint mål som gör att vi vinner matchen rättvist.

Mål Malmö FF: 83’ Berget

Varningar Malmö FF: 41’ Yotún, 55’ Rodic, 64’ Lewicki, 64’ Berget, 67’ Rakip
Varningar Bröndby IF: 55’ Albrechtsen