Matchrapport: Förlust på Malmö IP

Publicerad 12 februari 2021 i Herr,Nyheter

MFF förlorade med 0–2 mot Mjällby AIF i säsongens tredje träningsmatch för herrlaget.

Lasse Nielsen spelade mittback tillsammans med Franz Brorsson.

Nyckelhändelser

Efter dryga kvarten var bortalagets David Löfquist nära att göra 1–0, men hans avslut rensades på mållinjen av Jonas Knudsen. I anfallet efter var Franz Brorsson räddande ängel och fick iväg bollen när Mjällby AIF var framme på nytt.

Mjällby AIF tog ledningen i matchen 40:e minut genom David Löfquist på frispark.

Ola Toivonen spelade vackert fram Amin Sarr som i halvlekens slutskede träffade ribban från nära håll.

Tidigt i den andra halvleken fick Amin Sarr ett friläge efter en passning av Jonas Knudsen. Dessvärre räddade Mjällbys målvakt Sarrs avslut.

I den 53:e minuten utökade Mjällby AIF sin ledning till 2–0 genom Jesper Gustafsson.

Sören Rieks fick två chanser att göra mål i den andra halvleken, ett vänsterskott i den 60:e-minuten och ett avslut i straffområdet från nära håll efter en fin framspelning av Erdal Rakip några minuter senare.

Jon Dahl Tomasson om:

Kvällens insats:
Jag tycker det var en bra träningsmatch med hög intensitet. Första 20 är bra från vår sida, medan andra delen av första halvlek är sämre. Det går för långsamt och är för många passningar i sidled och bakåt. Vi har för långa avstånd mellan lagdelarna och vinner inte andrabollarna. Andra halvlek är vi bättre och vi bör göra mål på någon av de chanser vi har. Generellt en god match och fint att killarna fick 90 minuter i benen.