Matchrapport: Ängelholms FF – MFF 1-4

Publicerad 28 februari 2016 i Matches

MFF besegrade Ängelholms FF med 4-1 i den andra omgången av Svenska cupens gruppspel.

MFF fick tidigt målställningen att dallra. Först stolpträff av Berget, framspelad av Kjartansson. Några minuter senare slog islänningen själv till, återigen i stolpen. Malmö FF fortsatte att dominera och kanske skulle det ha blivit mål när Berget fick bollen av Tinnerholm vid straffpunkten. Skottet gick dock över. I första halvlekens sista minut var det istället Ängelholms FF som något oväntat tog ledningen efter att Wiland misslyckats med att greppa bollen vid en hörna. Eishwohld nickade den i mål.

Andra halvlek hade knappt hunnit komma igång innan MFF hade vänt matchen till ledning. Först kvitteringen genom Berget framspelad av Rosenberg. Därefter fälldes Berget i straffområdet vilket föranledde att domaren pekade på straffpunkten. Kjartansson slog den och gjorde sitt första mål för MFF. Målen fortsatte rassla in för MFF som spelade allt mer ledigt och vackert. 1-3 genom Bengtsson på hörna. 1-4 när Berget slog in sin egen retur.

Allan Kuhn efter matchen:

Lagen vi möter nu kommer att vara bättre organiserade i första halvlek. Det kräver mycket krafter att försvara sig så bra. Givetvis är jag dock inte nöjd med att vi kommer i underläge. Men vi visste att vi skulle komma till målchanser. Vi visade varför vi är Malmö FF och jag är jättenöjd med prestationen generellt. I andra såg vi totalfotbollen jag vill att vi ska spela.

Mål Malmö FF: Berget (50, 75), Kjartansson (53), Bengtsson (68)
Mål Ängelholms FF: Eiswohld (44)

Varningar Malmö FF: Inga varningar
Varningar Ängelholms FF: Ljungberg (64)