Matchhjälten: ”Vi spelar för slarvigt”

Publicerad 23 september 2015 i Nyheter

Nikola Djurdjic låg bakom alla MFF:s mål när laget hemmaslog Falkenbergs FF med 4-3 på onsdagskvällen. Trots vinsten och den personliga succén kunde serben inte njuta till hundra procent efter matchen då han var missnöjd med hur laget slappnat av och slagit av på tempot efter att laget gjort 4-1.

Malmö FF inledde matchen bäst och hade ett flertal heta chanser redan efter 10 minuters spel. I den 27:e matchminuten spräcktes målnollan efter att Nikola Djurdjic tagit sig in i straffområdet ute till höger och slagit en perfekt chipp mot den bortre stolpen där Markus Rosenberg fläkte sig fram och nickade in 1-0.

– Jag såg att Markus ryckte sig loss ifrån sin markering så jag försökte bara få till en bra chipp mot honom. Med de kvalitéerna som Markus besitter var jag aldrig orolig över att han inte skulle nicka in den. Det var ett väldigt fint mål, säger Nikola Djurdjic.

Efter ledningsmålet slog MFF av på tempot och istället kunde Falkenbergs FF kvittera genom en snabb kontring vilket gjorde att de bägge lagen gick till halvtidsvila med 1-1 på resultattavlan.

Det dröjde dock bara fem minuter in på den andra halvleken innan Malmö FF åter tagit ledningen och ännu en gång var det Nikola Djurdjic som låg bakom målet. Serben kom högst på en hörna och kunde forcera in 2-1.

– Jag behövde verkligen det målet. Det var ett tag sedan jag gjorde mål sist. I de senaste matcherna har jag inte fått så många chanser, därför försökte jag hålla mig mer inne i straffområdet i dagens match för att få några mål och assist, säger Djurdjic.

Detta skulle visa sig vara ett lyckodrag då Djurdjic även passade fram till Vladimir Rodic som gjorde 3-1 innan han själv kunde pricka in 4-1 ifrån nära håll.

Där och då kändes segern kassaskåpssäker men Falkenberg kämpade sig tillbaka in i matchen och gjorde både 4-2 och även 4-3.

– Det var som att vi somnade till efter 4-1, det är helt ofattbart. Det var slarvigt av oss och jag tror det sitter mentalt – vi måste vara fokuserade i 90 minuter. Vi ska aldrig låta lag ifrån botten av tabellen komma tillbaka efter 4-1, inte minst när vi spelar på hemmaplan.

På vilket sätt kan du påverka för att få in ny energi i laget när du ser att motståndarna jobbar sig in i matchen?
– Genom att ta fler löpningar och spela mer aggressivt försökte jag få igång laget igen. Sen försökte jag se till att vi behöll bollen på offensiv planhalva för att ta bort pressen ifrån våra försvarare. Det var inga roliga sista 15 minuter.

Var du nervös under den sista kvarten?
– Jag var nog mer arg än nervös. Men vi lyckades vinna till slut så vi får vara glada över det. Däremot måste vi ha bättre fokus om vi ska lyckas slå Halmstads BK på bortaplan på lördag, avslutar Nikola Djurdjic.

huvudpartners

officiella partners