Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – Östersunds FK

4 – 0

Malmö FF avslutade den allsvenska säsongen 2020 med en storseger över Östersunds FK. En händelserik och underhållande första halvlek banade väg för en 4–0-seger.

Andra advent och historiskt sen säsongsavslutning i Allsvenskan. I den 30:e omgången klev Malmö FF ut och visade upp en mästarfotboll hemma mot Östersunds FK.

Matchen var bara sex minuter gammal när svenska mästarna fick en indirekt frispark efter att Östersundsmålvakten Aly Keita först la ner bollen, för att därefter plocka upp den igen. Några meter från mållinjen lade Ola Toivonen upp bollen, anfallaren petade den till Anders Christiansen som dundrade in 1–0 i nättaket och hemmalaget fick en drömstart.

Bara några minuter senare skulle Jonas Knudsen ännu en gång visa upp sina farligt långa inkast. Inne i straffområdet skarvade Anel Ahmedhodzic vidare bollen till Isaac Kiese Thelin som vräkte sig fram vid den bortre stolpen och tåade in 2–0.

Luften gick ur gästerna samtidigt som MFF visade upp spelglädje och kvalitet. Framspelad av Eric Larsson testade Sören Rieks att gå på avslut. En ÖFK-försvarare täckte danskens skott med armen och Malmö FF tilldelades en straff i den 29 spelminuten. Anders Christiansen var säkerheten själv från elva meter och placerade in sitt andra för kvällen och det trettonde för säsongen.  

Men Malmö FF nöjde sig inte där. Eric Larsson fortsatte vara delaktig i offensiven från ytterbacksposition. Via dubbla klackskarvar stormade han fram längs högerkanten, bröt sig in i straffområdet och stänkte in 4–0 till Malmö FF innan den första halvleken var över.

Med halvtimmen kvar av matchen stod Behrang Safari redo att bytas in. En rörd och känslosam Behrang fick hoppa in i sin sista fotbollsmatch i karriären. Som lagkapten ledde han Malmö FF de sista minuterna av säsongen. Och efter ett avslut i stor stil fick laget äntligen lyfta Lennart Johanssons pokal.

MÅL

MFF: Anders Christiansen (6′) (29′), Isaac Kiese Thelin (8′), Eric Larsson (34′)

VARNINGAR:

ÖFK: Aly Keita (5′), Ronald Mukiibi (29′), Henrik Bellman (32′), Samuel Laryea Mensiro (52′)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson (46′), Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen (61′)
Sören Rieks, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Arnor Traustason
Ola Toivonen (46′), Isaac Kiese Thelin (70′)

Ersättare: Dusan Melichárek, Behrang Safari (61′), Franz Brorsson, Felix Beijmo (46′), Oscar Lewicki (70′), Adi Nalic (46′), Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners