Varberg Energi Arena

Matchen spelas utan publik

Varbergs BoIS FC – Malmö FF

3 – 2

Fjärde förlusten i årets allsvenska för MFF när Varbergs BoIS FC tog hem segern med 3–2.

Svenska mästarna inledde matchen frenetiskt och satte direkt hårt tryck mot Varbergs mål. Ingen utdelning den gången, trots flera farligheter på fasta situationer.

Båda lagen visade offensiv styrka och såväl Amin Sarr som hemmalagets Astrit Seljmani kunde ha gjort matchens öppningsmål efter två bra avslut vardera. Efter 25 minuters spel tar MFF-försvaret för lång tid på sig i straffområdet och Keanin Ayer kan trycka in 1–0 till Varberg. Målet blev det enda i den första halvleken och betydde underläge efter 45 minuter.

Fotboll på första advent hör inte till vanligheterna och det var ett kraftigt snöfall som mötte lagen ut till den andra halvleken. Varberg var fortsatt farliga i kontringsspelet och drygt fem minuter in i den andra halvleken utökades hemmalagets ledning till 2–0.

Efter en knapp timme kommer Adi Nalic och Isaac Kiese Thelin in på planen med ny energi och dubbelbytet ger omedelbar effekt. Lasse Nielsen når högst efter en hörnvariant och kan skarva in reduceringen med 25 minuter kvar att spela.

Kvitteringen var nära tio minuter senare när Ola Toivonen fick två chanser att sätta dit den – men det ville sig inte för MFF ikväll och strax senare punkterar Astrit Seljmani matchen med sitt 3–1-mål.

Eric Larsson lyckas trycka in en reducering i matchens slutskede men det räcker inte och matchen slutar med förlust, 3–2.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Vi får ge beröm till Varberg som gör en bra match. Jag tycker att vi startar matchen bra men hamnar i underläge ändå. Det här är kanske inte vår bästa match när det kommer till vårt eget spel, och det vi gör med bollen. Generellt borde vi ha gjort ett par fler mål på de chanser vi skapar och naturligtvis borde vi inte ha släppt in tre.

– Nu är det bara att resa sig igen mot Östersund på söndag. Vi vill gärna avsluta med en seger där.

MÅL

Malmö FF: Nielsen (64’), Larsson (90+5’)
Varbergs BoIS: Ayer (25’), Barny (52’), Seljmani (80’)

VARNINGAR

Malmö FF: Nielsen (78’)
Varbergs BoIS: Seljmani (34’)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Anel Ahmedhodzic, Jonas Knudsen
Erdal Rakip, Oscar Lewicki
Jo Inge Berget, Ola Toivonen, Sören Rieks (Nalic 57’)
Amin Sarr (Kiese Thelin 57’)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Isaac Kiese Thelin, Bonke Innocent, Adi Nalic, Franz Brorsson, Mubaarak Nuh

huvudpartners

officiella partners