Olympia

Matchen spelas utan publik

Helsingborgs IF – Malmö FF

0 – 1

Isaac Kiese Thelin gjorde matchens enda mål när Malmö FF vann derbyt mot Helsingborgs IF med 1—0 på Olympia.

Efter tre matcher utanför startelvan valde MFF-tränaren att återigen sätta in Isaac Kiese Thelin i anfallet bredvid Ola Toivonen. Kiese Thelin tackade för förtroendet när han gav himmelsblått ledningen i matchens 15:e minut efter en läcker framspelning av Erdal Rakip.

Helsingborgs IF, som inledde matchen väl, höll jämna steg med Malmö FF i den första halvleken som inte var speciellt sevärd. Halvleken präglades istället av slarvigt passningsspel och två lag som hade svårt att ge matchen den kvalitet en derbymatch förtjänar.

Isaac Kiese Thelin var i början av den andra halvleken nära att dubbla både sin och Malmö FF:s målskörd, men hans nick smet strax utanför. Kort därefter svarade Marko Johansson för en kvalificerad räddning då Alex Timossi var framme med en farlig nick.

Inhopparen Sören Rieks var sedan nära att göra 2—0, men danskens hårda distansskott räddades av Helsingborgs målvakt. Trots en viss forcering från hemmalaget kunde MFF hålla undan och inkassera tre poäng i derbyt.

MÅL

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (18′)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Anders Christiansen, Erdal Rakip (Innocent 63′)
Jo Inge Berget, Ola Toivonen (Rieks 63′) , Adi Nalic (Brorsson 89′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Mathias Nilsson (mv), Behrang Safari, Sören Rieks, Arnor Traustason, Bonke Innocent, Franz Brorsson, Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners