Träningsmatch
Plan 26, Brøndby Stadion

Matchen spelas utan publik

Dam

Bröndby IF – Malmö FF

0 – 2

En vecka efter serieavslutningen i division 4 besegrade Malmö FF danska Bröndby IF med 2–0 i en träningsmatch. Två sena mål i den första halvleken bäddade för segern som bjöd på många glädjeämnen.
– Det här var vår bästa prestation i år, sa Fredrik Jahnfors efter matchen.

Malmö FF åkte över Öresundsbron och träningsspelade mot tufft motstånd under lördagen. Ett meriterat Börndby IF stod på schemat och matchen i Köpenhamn skulle präglas av högt tempo och få tillslag.

– Kombinationen konstgräs, regn och två spelskickliga lag gjorde att det blev ett rasande högt tempo där ute. Jag tycker väl att det är jämnt i ungefär 30 minuter sen tar vi över och släpper inte in våra motståndare i matchen, sa en mycket nöjd Fredrik Jahnfors.

Bröndby IF är mitt uppe i seriespel i danska högstaligan och ställde upp med ett reservbetonat lag med U18 spelare. Trots det fanns flera spelare på planen med stor rutin från danska ungdomslandslagen och med träningar i en trupp som just nu leder Elitedivisionen och utmanar i UEFA Women`s Champions League.

– Det var ett väldigt bra lag vi mötte idag. Det märktes tidigt att de var enormt skickliga individuellt men jag tycker vi matchar dem riktigt bra. Sen gör vi en laginsats som är vår bästa prestation i år, konstaterade MFF-tränaren som i den 37:e spelminuten kunde se sitt lag ta ledningen. Melina Skarström förvaltade ett inlägg från Stina Stadig efter fint kombinationsspel på högerkanten.

Bara ett par minuter senare ökade laget på sin ledning till 2–0 när Rebecka Holm testade avslut från distans. Fint serverad av Emelie Erlandsson laddade Holm från nära 25 meter och drygade ut ledningen för gästerna.

– Därefter tycker jag inte att vi har kontroll. De har en dubbelchans i andra halvlek där Emma Svensson gör två fantastiska räddningar men annars tycker jag vi har full koll på deras skicklighet. Idag tycker jag verkligen man ser vilken utveckling vi haft under året. Både som lag och individuellt har vi tagit enorma kliv, sa Fredrik Jahnfors.

Nu väntar några ytterligare träningspass för damlaget under veckan, därefter blir det ett par veckors tränings- och matchuppehåll.

MÅL

Melina Skarström (37′), Rebecka Holm (40′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Melina Skarström
Stina Stadig, Emelie Erlandsson, Madeleine Hejde

Ersättare: Josefine Carlsson, Ida Hansson, Annelie Nilsson, Anna Hellsten

huvudpartners

officiella partners