Kval till UEFA Europa League
Eleda Stadion

MATCHEN SPELAS UTAN PUBLIK

Malmö FF – NK Lokomotiva Zagreb

5 – 0

Fem mål framåt och noll bakåt mot fjolårets kroatiska ligatvåa NK Lokomotiva Zagreb. En minst sagt övertygande vinst som gav avancemang till play-off i kvalet till UEFA Europa League.

MFF:s spjutspets Isaac Kiese Thelin spräckte målnollan redan i den femte minuten, assisterad av Sören Rieks. Drygt tio minuter senare var samma duo i farten igen och plötsligt stod det 2-0 på resultattavlan.

– Det var härligt för Isaac att få göra två mål idag och vi var ”natural born killers” i straffområdet, kommenterade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson efteråt på presskonferensen.

– Killarna var påkopplade från sekund ett, en stor eloge till dem. Vi spelade snabbt och offensivt. En toppinsats i Europaspelet och vi var, som man säger på svenska, bra på att döda matchen.

Jon Dahl Tomasson var belåten med kvällens kvalmatch: ”En toppinsats av killarna”.

Jon Dahl Tomasson skickade in Adi Nalic att göra sin första start sedan Mjällby AIF borta i augusti. 22-åringen svarade med ett mål och en stark insats överlag. Hans mål efter en halvtimme betydde 3-0 och en betryggande tremålsledning in i halvtidsvilan.

Laget fortsatte i samma stil i andra halvlek. I den 52:a minuten ökade Eric Larsson på med ett vackert vänsterskott upp i bortre krysset. Med dryga kvarten kvar avslutade Sören Rieks målskyttet, danskens tredje poäng för kvällen. Och Marko Johansson höll tätt.

– Tre kvalmatcher hittills och tre nollor. Vi visar stabilitet som är alfa och omega när man spelar viktiga matcher. Killarna har gjort det väldigt bra så här långt.

– Att vi gör många mål skapar positiv energi, att hålla nollan likaså. En så här fin match på torsdagen är viktigt inför söndag, vi tar med oss mycket från den här insatsen, summerade Jon Dahl Tomasson.

MÅL

Malmö FF: Kiese Thelin (5’, 17’), Nalic (31’), Larsson (52’), Rieks (72’)

VARNINGAR

NK Lokomotiva Zagreb: Karacic (64’), Kovacic (76’)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen (46′ Safari)
Erdal Rakip (63′ Innocent), Oscar Lewicki
Jo Inge Berget, Adi Nalic, Sören Rieks (75′ A. Sarr)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Lamin Sarr, Amin Sarr, Bonke Innocent, Behrang Safari, Ola Toivonen, Arnór Traustason, Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners