Eleda Stadion

MATCHEN SPELAS UTAN PUBLIK

Malmö FF – AIK

0 – 0

Trots stor spelmässig dominans och flera målchanser fick MFF inte utdelning mot AIK. Matchen slutade mållöst, 0-0.

Det var två lag som kämpade på var sin sida i tabellen som ställde upp på Eleda Stadions gräsmatta. AIK inledde matchen tufft vilket resulterade i två tidiga spelavbrott när såväl Rakip som Traustason åkte på smällar från bortaspelare. Båda spelarna kunde fortsätta och bara minuter senare fick också Traustason matchens första målchans, men trots ett bra nickförsök kunde islänningen inte styra bollen innanför målramarna.

Tjugo minuter in i matchen hade gästande AIK en boll i nät efter en hörna, men målet dömdes korrekt bort för offside. Det bortdömda målet kom efter en kort sekvens av AIK-dominans men MFF tog snabbt tag i spelet igen och när Isaac Kiese Thelin blev nersparkad i straffområdet var det många som trodde att domaren skulle peka på straffpunkten – men ingen signal kom. Första 45 minuterna blev mållösa med ett knappt spelövertag för MFF.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när ett himmelsblått mål var nära. Jo Inge Berget mötte en frispark från Jonas Knudsen på främre stolpen men nickskarven gick tätt utanför. Ännu närmare 1-0 var det tio minuter senare när Rakip testade att placera in en bredsida men ännu en gång fick vi se avslutet gå på fel sida av stolpen.

Med en knapp halvtimme kvar reducerades AIK till tio man när Ebenezer Ofori fick sitt andra gula kort. Det blev starten på en kraftig MFF-forcering. Men trots ett ständigt tryck mot AIK-målet och flera målchanser uteblev målen. Bortalaget noterades för ännu en utvisning med bara minuter kvar av matchen men MFF förmådde inte att utnyttja det numerära övertaget. Mållöst när domaren blåste för full tid och sammantaget en frustrerande kväll på Eleda Stadion.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Det är självklart frustrerande att vi inte vinner idag. Det är en match som vi borde ha vunnit om man tittar på de målchanserna vi skapar. Vi skapar mycket men vi är inte skarpa nog.

– Vi startar lite sisådär men tar oss in i matchen och spelar bättre och bättre. I andra halvlek tycker jag att vi visar upp en bra moral och trycker fram laget och skapar fina möjligheter. AIK försvarar sig bra idag men vi alla är besvikna att vi inte får med oss tre poäng idag.

VARNINGAR

Malmö FF: Toivonen (35’)
AIK: Ofori (40’), Bahoui (58’), Papagiannopoulos (67’)

UTVISNINGAR

AIK: Ofori (66’), Papagiannopoulos (96’)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Erdal Rakip (Nalic 76’), Oscar Lewicki
Jo Inge Berget, Ola Toivonen, Arnór Traustason (Rieks 69’)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Johan Dahlin, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Amel Mujanic, Adi Nalic, Sören Rieks, Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners