Allsvenskan
Strandvallen

Matchen spelas utan publik

Mjällby AIF – Malmö FF

2 – 2

Trots underläge två gånger om krigade Malmö FF till sig en poäng i mötet mot Mjällby AIF som slutade 2–2.

För fyra dagar sedan hoppade Adi Nalic in och blev matchvinnare när Malmö FF vände och vann hemmamatchen mot Örebro SK. När laget under söndagen åkte upp till Sölvesborg för att möta Mjällby AIF, fick Nalic chansen i Jon Dahl Tomassons startelva mot sin tidigare klubb.

På Strandvallen möttes två lag som redan hunnit bekanta sig väl med varandra under säsongen. Efter Malmö-seger i premiäromgången ställdes lagen mot varandra i semifinalen av svenska cupen och när Allsvenskan rullade in i den 16:e omgången var det dags igen. Tabellåttan Mjällby klev ut revanschsuget och trots att Malmö FF inledde matchen med ett tungt spelövertag var det hemmalaget som tog ledningen med 1–0. På en hörna nådde MAIF:s Mamudu Moro högst där anfallarens nick oturligt styrdes via en Malmöförsvarare in i mål.

Malmö rivstartade jakten på kvittering och efter ett fint anfall där Adi Nalic var millimeter från att klacka bollen i mål, täckte en hemmaförsvarare bollen med armen. Hands och straff till Malmö FF med fem minuter kvar av den första halvleken. Jo Inge Berget som visat storform de senaste matcherna stegade fram. Stenhårt placerade han bollen nere i det vänstra hörnet men Mjällbymålvakten lyckades få fingrarna på bollen och tippade den i stolpen.

Men utdelningen skulle till slut komma för MFF, även om det dröjde en bit in i den andra halvleken. Ett långt inlägg från Eric Larsson hamnade perfekt till Sören Rieks som på volley placerade in 1-1 i den 54:e minuten. Malmö tog över matchbilden och Mjällby fick knappt långa bollen. Därför kom hemmalagets ledningsmål som en blixt från klar himmel. Ett lurigt frisparksmål av Besard Sabovic fram till 2–1 tvingade åter Malmö att jaga en kvittering.

Gästernas högerkant var mycket delaktig i offensiven och precis som vid det första målet kom också MFF:s andra mål i matchen efter ett inlägg från just högerkanten. Bonke Innocent fyllde på och hittade in till Anders Christiansen som försökte sig på en cykelspark. Danskens konstnummer misslyckades men kaptenen var snabbt uppe på fötterna igen och kunde i nästa sekvens placera in slutresultatet 2–2.

JON DAHL TOMASSON

– Vi visste på förhand att Mjällby är riktigt duktiga på att försvara sig och i den första halvleken spelar vi alldeles för långsamt för att kunna hota dem. I den andra halvleken visar vi lite mer kämparanda, vi är mer aggressiva i vårt spel och på så vis lyckas vi kriga oss tillbaka och få med oss en poäng.

– Vi går alltid in med inställningen att vi vill vinna, det spelar absolut ingen roll vilket lag vi möter, så det är klart att vi inte är nöjda. Men det är fotboll vi håller på med och det går inte att vinna alla matcher, så är det bara. Vi får ta med oss att vi kämpar oss tillbaka från två tuffa underlägen i en match där vi inte får mycket med oss. Jag tycker ändå att det visar att vi har en fin lagmoral och många spelare som är beredda att göra det lilla extra som krävs när det går emot.

MÅL

MFF: SörenRieks (54′), Anders Christiansen (72′)
MAIF: Självmål (24′), Besard Sabovic (66′)

VARNINGAR

MFF: Anel Ahmedhodzic (9′), Anders Christiansen (58′)
MAIF: Mohanad Jeahze (26′), Jesper Gustavsson (86′)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic (Bachirou 92′), Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Erdal Rakip (Lewicki 82′), Bonke Innocent, Anders Christiansen
Sören Rieks (Traustason 69′), Adi Nalic (A. Sarr 69′), Jo Inge Berget

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Oscar Lewicki (82′), Fouad Bachirou (92′), Arnor Traustason (69′), Amin Sarr (69′), Marcus Antonsson

huvudpartners

officiella partners