Division 4 sydvästra
Kirsebergs IP
Dam

Malmö City FC – Malmö FF

0 – 18

Malmö FF tog seger nummer två i seriespelet. Slutsiffrorna mot Malmö City FC på Kirsebergs IP skrevs till 18-0.

Hemmalaget hade sålt slut på det tillåtna antalet biljetter, 50 stycken, vilket betydde två vokala klackar på läktaren som stöttade sina lag.

– Vilken härlig fest det var och roligt att få släppa in lite folk på läktarna. De hördes i 90 minuter och skapade en fin inramning, säger MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Malmö FF öste på med fart och frenesi och bland annat gjorde duon Malin Gunnarsson och Beatrice Andersson hela fem mål vardera.

– Men vi jagar inte mål eller resultat överhuvudtaget, betonar Fredrik Jahnfors. Vi tränar på vårt anfalls- och passningsspel, att begränsa tillslagen och sätta fart. Jag tycker vi blir bättre och bättre på de bitarna, även om det inte är perfekt rakt igenom.

– Spelarna visar fin inställning och jagar tillbaka bollen så fort vi tappar den. Alla är alerta och hur på som helst. Det spelar ingen roll vad det står. I 90:e minuten är det samma energi som i början av matchen.

Saga Fredriksson, lagkapten för dagen, satte tre mål från sin vänsterbacksplats.

Trots nederlaget var motståndarlaget Malmö City FC inte allt för nedslagna. Efter slutsignalen gjorde bägge lagen vågen framför den lilla publiken.

– Härligt motstånd både på planen och vid sidan av. Det fina med fotbollen är att det kan vara glädje på alla nivåer.

Nästa match för Malmö FF är redan på söndag mot IFK Klagshamn, en match som vi direktsänder här på mff.se.

– Det blir jätteroligt. Två som startade idag kommer att starta på söndag, Helena i målet och en till. Vi skickar in nio nya, så fysiskt sett är det inga problem, säger Fredrik Jahnfors.

MÅL

Malin Gunnarsson (5), Beatrice Andersson (5), Saga Fredriksson (3), Andrea Sjögren (2), Stina Stadig, Elvira Ramel, Caroline Williamsdotter

LAGUPPSTÄLLNING

Helena Ivarsson
Johanna Fredriksson, Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Saga Fredriksson
Stina Stadig, Emelie Erlandsson, Malin Gunnarsson
Andrea Sjögren, Elvira Ramel, Madeleine Hejde

Ersättare: Ida Hansson, Elin Björklund, Beatrice Andersson, Annelie Nilsson, Caroline Williamsdotter

huvudpartners

officiella partners