Bravida Arena

Matchen spelas utan publik

BK Häcken – Malmö FF

1 – 1

För fjärde allsvenska matchen i rad spelade Malmö FF 1-1 mot BK Häcken. En fin insats räckte inte till tre poäng efter att göteborgarna kvitterat på tilläggstid.

En stekande sol på Hisingen i Göteborg hindrade inte Malmö FF från att inleda matchen i ett högt tempo. Ute på högerkanten var Eric Larsson på spelhumör och utmanade i offensiven. I den tionde minuten letade sig hans yttersida fram till Anders Christiansen som blev frispelad i straffområdet men Häcken-målvakten klarade danskens avslut.

Den klara dominansen i bollinnehavet fortsatte och när Häcken väl fick låna bollen fick vi se prov på det höga presspelet som MFF-tränaren Jon Dahl Tomason tjatat om under försäsongen.
Ett presspel Häckenförsvaret hade svårt att hantera och i den 23e minuten gav det också utdelning. MFF låste in hemmaförsvaret på vänsterkanten och tvingade fram en felpassning som Guillermo Molins snodde åt sig utanför straffområdet, tackade och tog emot genom att lugnt och behärskat placera in 1–0 och himmelsblå ledning.

Tio minuter senare var det nära 2–0 och återigen var det presspelet som låg bakom målchansen. Anders Christiansen vann en duell på mittfältet, såg att Häckens målvakt Peter Abrahamsson stod långt ut och lagkaptenen testade på ett avslut från mittlinjen. En riktig fräckis som var ytterst nära att gå hem men 1–0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med en vass hemmakontring efter en mindre lyckad fast situation.
En tuff löpduell mellan Häckens Ahmed Yasin och Jonas Knudsen där anfallaren var något snabbare och gick på avslut som Johan Dahlin tippade ut till en resultatlös hörna.

När matchklockan passerade 60 minuter passade Malmö på att göra ett dubbelbyte för att få in lite pigga fötter. Arnor Traustason och Erdal Rakip klev in på varsin kant och det höll på att ge effekt direkt. Ett fint högerinlägg från Eric Larsson hittade Erdal Rakip som ryckte sig loss i straffområdet och på nytt var det nära 2–0 men nicken över.

Till slut märktes det att värmen påverkat spelarna. Sista kvarten öppnade sig ytorna och Häcken fick låna bollen allt mer. På tilläggstid vaskade göteborgarna fram en hörna och i den andra tilläggsminuten lyckades man också få in kvitteringen. Ett blytungt poängtapp där segern bra var ett par minuter bort.

JON DAHL TOMASSON

– Det var en tajt match och jag tycker vi står för en fin laginsats. Vårt presspel var återigen super och jag tycker vi dominerar matchen även utan boll. Efter halvtidspausen tappar vi kontrollen lite. Vi gör missar i vår press och då bjuder vi in BK Häcken i matchen.

– Vi tar fel beslut ute på planen och då blir det svårt att komma tillbaka in i matchen. Och då får de också utdelning på oss till slut.

MÅL

MFF: Guillermo Molins (23′)
BKH: Joona Toivio (92′)

VARNINGAR

MFF: Eric Larsson (57′)
BKH: Erik Friberg (16′), Leo Bengtsson (46′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Anders Christiansen (84′ Innocent), Oscar Lewicki, Fouad Bachirou
Sören Rieks (61′ Traustason), Guillermo Molins (76′ Nalic), Tim Prica (62′ Rakip)

Ersättare: Erdal Rakip, Arnór Traustason, Dusan Melicharek, Adi Nalic, Bonke Innocent, Behrang Safari, Pavle Vagic

huvudpartners

officiella partners