DM
Kirsebergs IP

Fri entré

Dam

Malmö FF – Vellinge IF

8 – 0

Malmö FF:s damlag fortsätter gå som tåget i DM. På onsdagen tog laget sin andra raka seger när Vellinge IF besegrades med 8–0.

Malmö FF följde upp sin premiärseger i DM mot Lilla Torgs FF i söndags med att på onsdagen ta en ny trepoängare. Den här gången mot division 2-laget Vellinge IF.

Slutresultatet skrevs till hela 8–0 efter att MFF dominerat matchbilden från början till slut.

– En riktig urladdning. Jag kände redan i inledningen av matchen att det fanns mycket energi i gruppen och det syntes ute på planen. Vi visade aggressivitet, var koncentrerade i vårt passningsspel och många spelare som löpte i djupled, säger Fredrik Jahnfors, tränare i Malmö FF.

Bland många vackra mål förtjänar Madeleine Hejdes 4–0 ett extra omnämnande. Hejde vek in från sin vänsterforwardsposition, avlossade kanonen och bollen seglade in i det högra krysset.

En annan som förtjänar beröm är fyramålsskytten (!) Melina Skarström.

– Riktigt gott att det äntligen lossnade idag, det har suttit långt inne men nu känns det skönt. Jag tycker vi för hela matchen och vågar ha ett eget passningsspel, vi stressar inte upp oss, säger Melina Skarström.

Utöver de fyra målen svarade 24-åringen för två assist i matchen.

Lagkamraten Rebecka Holm ville inte vara sämre – hon stod för två mål och fyra assist. En duo som MFF-publiken lär se mer av i fortsättningen.

– Vi är bästa kompisar vid sidan av planen, men har aldrig spelat i samma lag. Innan har vi bara lattjat med varandra på fritiden, nu får vi äntligen spela tillsammans, det känns fantastiskt kul, säger Melina Skarström.

253 åskådare tog sig till Kirsebergs IP för att se matchen.

MÅL

Malmö FF: Melina Skarström (14′, 41′, 65′, 89′), Rebecka Holm (12′, 52′), Madeleine Hejde (47′), Beatrice Andersson (75′)

LAGUPPSTÄLLNING

Helena Ivarsson
Elin Björklund, Ida Hansson, Beatrice Andersson, Martina Sutalo (Fredriksson 63′)
Annelie Nilsson, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm
Anna Hellsten (Sjögren 60′), Melina Skarström, Madeleine Hejde (Wifvesson 68′)

Ersättare: Andrea Sjögren (in 60′), Johanna Fredriksson (in 63′), Lovisa Wifvesson (in 68′), Emma Svensson (mv)

huvudpartners

officiella partners