Västra Mark IP

FK Karlskrona – Malmö FF

1 – 2

MFF vände underläge till vinst i cupmatchen mot FK Karlskrona.

MFF rivstartade matchen och var ytterst nära att göra 1–0 redan efter 40 sekunders spel. Anel Ahmedhodzic nådde högst på en hörna och tvingade fram en vass räddning från Karlskronas målvakt.

Efter en dryg kvarts spel revs Eric Larsson ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jo Inge Berget är vanligtvis säkerheten själv från straffpunkten men denna gången fick norrmannen se sin straff räddad.

Det var spelmässig dominans för MFF men det var ändå hemmalaget som tog ledningen i matchen. En frispark från högerkanten nickades i mål av en fristående motspelare.

Slutet av den första halvleken präglades av skador på både Jo Inge Berget och Pavle Vagic där den förstnämnde blev utburen på bår. Det var inte mycket som gick MFF:s väg och det var underläge 1–0 efter 45 minuter.

Tio minuter in den andra halvleken kom den rättvisa kvitteringen. Ett fint inlägg från högerkanten hittade en fri Guillermo Molins som säkert nickade in 1–1. Halvleken fortsatte med MFF-dominans men det dröjde till den 79:e minuten innan utdelningen kom. Jonas Knudsen slog en frispark i en hög båge som ställde Karlskronamålvakten och bollen seglade in i mål.

2–1 blev slutresultatet och MFF toppar gruppen efter två matcher.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Det blev en svår match på ett svårt underlag, precis som vi hade räknat med. Det var naturligtvis skönt att vi vann till slut, vi förtjänade att vinna. Jag tycker att vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna och de gjorde mål på sin enda chans.

– Vi gör lite för mycket misstag med bollen, tar lite felbeslut ibland. Men spelarna höll sina huvuden kalla och vi spelade upp oss till slut, men jag är inte helt nöjd med vår insats.