Träningsmatch
Staffansvallen
Dam

FC Staffanstorp – Malmö FF

1 – 1

Annelie Nilsson blev historisk första målskytt för MFF:s nystartade damlag. I söndagens träningsmatch mot division 2-laget FC Staffanstorp kvitterade hon på övertid till slutresultatet 1-1.

MFF åkte till Staffanstorp för att spela sin blott andra match sedan damlagets återbildande i november förra året. Att premiärmatchen spelades för en dryg månad sedan var märkbart.

– Den första halvleken kan man väl sammanfatta som hafsig. Det blev mycket felpass från båda lagen och det märktes att vi inte är riktigt vana vid matchspel. Enkla mottagningar och beslut gick fel och vi blev passiva. Samtidigt ska man påpeka att motståndarna är duktiga, de spelar i division 2 och satte hög press på oss, säger MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

I den 67:e minuten tog FC Staffanstorp ledningen efter ett långskott som hamnade i Emma Svenssons bortre burgavel.

– Ett fint skott där Emma var chanslös. Men ju längre matchen led blev vi mer och mer aggressiva. Vi fick större bollinnehav och kom i längre anfall. Den andra halvleken är vi nöjda med.

MFF skapade allt mer tryck i matchens slutskede och det omsattes på övertid i en förlösande kvittering av Annelie Nilsson.

– Det är lite häftigt att bli den första målskytten. Det var både lättnad och glädje. Vi har bra stämning i laget och alla kom och firade målet. Vi gläds med varandra.

– Vi tar med oss en härlig känsla från det här. Vi är många duktiga tjejer och det gäller bara att vi kommer in i ett flow. Ju mer vi tränar och spelar match, desto bättre kommer vi att lära känna varann. Det är bara att köra på.

Annelie Nilsson passade även på att tacka för stödet på Staffansvallen.

– Det var ett gäng som förde liv. Det är fantastiskt kul. Vi hörde hur de skrek och hejade redan under uppvärmningen. Alla i laget blir glada och peppade, vi uppskattar det jättemycket.

huvudpartners

officiella partners